Dømt for mord på tsunamioffer
To srilankanere er dømt til døden for mord. De skubbede en kvinde, der ellers var blevet reddet fra tsunamien, tilbage i vandmasserne.

Sri Lanka, 26. december 2004. Tsunamien rammer øens kyster med larmende fart, og op mod 35.000 srilankanere mister livet. En af dem var 23-årige Dineti Deshika. Den unge kvinde blev først reddet af to mænd, men da de havde stjålet hendes guldhalskæde, skubbede de hende tilbage i de frådende vandmasser. Hendes lig blev fundet, da vandet trak sig tilbage igen.

Onsdag blev de to mænd dømt til døden for mord på den unge kvinde. En videooptagelse fra havnen i byen Galle viser nemlig, hvordan mændene under tsunamien søgte tilflugt på busstationens tag. På videoen kan man se de to mænd fiske en ung kvindekrop op af vandet. De trækker halskæden af hende og skubber hende tilbage i vandmasserne. Videoen er blevet vist igen og igen til stor forargelse og gru på Sri Lanka, skriver Reuters.

Selv om Sri Lanka genindførte dødsstraffen i 2004, er den endnu ikke blevet ført ud i livet. De to mænd kommer sandsynligvis til at sidde bag tremmer resten af livet.