Dømt designer får bøde på 23 kr. for racisme

45 minutters racistisk og antisemitisk tilsvining kostede eks-Dior-designeren John Galliano 23 kroner ved retten i Paris.
Designeren John Galliano var ikke selv til stede ved retten i Paris, da han blev dømt for racisme. Hans advokat, Aurelien Hamelle (billedet), fortalte, at Galliano var lettet over endelig at kunne lægge episoden bag sig.
Designeren John Galliano var ikke selv til stede ved retten i Paris, da han blev dømt for racisme. Hans advokat, Aurelien Hamelle (billedet), fortalte, at Galliano var lettet over endelig at kunne lægge episoden bag sig. Foto: Polfoto, (AP Photo/Thibault Camus) / POLFOTO

Topdesigneren John Galliano blev fyret fra en af mode-verdenens mest betydningsfulde stillinger, da en 45 minutter lang video, hvor han spyr racistiske og antisemitiske kommentarer ud over tre personer, blev lagt på nettet.

Modehuset Dior ville ikke associeres med den slags opførsel, og nu har en domstol i Paris bekræftet, at udfaldet var uacceptabelt.

Men straffen er knap så hård som modehusets. Galliano er nemlig blevet dømt til at betale én euro i erstatning til hver af de tre, skriver The Sun.

Designeren fik desuden en betinget bøde på ca. 45.000 kroner, men den skal ikke betales, med mindre han bryder racisme-paragrafferne igen. Strafferammen går op til seks måneders fængsel og ca. 170.000 kroner i bøde, og det er latterligt og typisk, at Galliano slipper så let, raser flere.

"Det her er peanuts for den odiøse opførsel," siger det engelske parlamentsmedlem Robert Halfon, som selv er jøde, til The Sun.

"Han slap afsted med det på grund af sin berømthed. Der er én regel for berømte mennesker og én for alle andre," fortsatte han.

John Galliano blev blandt andet dømt for udsagn som "fucking grimme, beskidte jøde" og "beskidte asiatiske lort," men straffen var alt for lav, siger en talsmand for 'Antiracistisk Ungdom i Europa' til avisen.

"Det sender et signal om, at hvis du er rig med magtfulde forbindelser, kan du slippe af sted med næsten alt. Det vil opmuntre nogle til at tro, at racisme er acceptabelt."

Kilde: The Sun

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.