Dødsulykke ændrer ikke på sikkerhed ved Herning-skulptur
Sikkerheden ved skulpturen "Elia" fejler ikke noget, lyder vurdering efter ulykke, der kostede 21-årig livet.
Politiet har fundet sikkerhedsforholdene ved skulpturen "Elia" o.k., og bestyrelsen for fonden bag vil ikke ændre noget efter dødsulykke, hvor 21-årige blev dræbt i et fald.
Politiet har fundet sikkerhedsforholdene ved skulpturen "Elia" o.k., og bestyrelsen for fonden bag vil ikke ændre noget efter dødsulykke, hvor 21-årige blev dræbt i et fald. Foto: Torben Christensen/Scanpix

En ung mands død ved en faldulykke på skulpturen "Elia" i Herning sidst i oktober får ikke konsekvenser for sikkerhedsforanstaltningerne på stedet. Det oplyser bestyrelsen bag værket til lokale medier.

30. oktober faldt en 21-årig mand fra Slagelse i døden, da han og en gruppe andre unge løb på skulpturen.

- Vi havde en lang og grundig drøftelse om sikkerhedsforholdene. Konklusionen blev, at der ikke er grund til at ændre på tingenes tilstand derude, siger bestyrelsesformand Henrik Stamp til Herning Folkeblad.

En politiundersøgelse på ulykkesstedet har ifølge bestyrelsesformanden slået fast, at sikkerhedsforholdene er forsvarlige. Det er blandt andet det, som bestyrelsen læner sig op ad.

Kunstneren Ingvar Cronhammars "Elia" står på en mark ved Birk uden for Herning. Skulpturen blev indviet tilbage i 2001.

Ved ulykken i oktober sprang den 21-årige ifølge politiet over et hegn efter at være løbet op ad trappen på skulpturen. Han faldt 10 meter ned og blev erklæret død, da en ambulance ankom til stedet.

Efter ulykken fortalte Henrik Stamp, at bestyrelsen nu ville overveje, hvorvidt sikkerhedsforholdene på stedet er tilstrækkelige. Og det har man altså vurderet, at de er.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.