Dødstrusler mod kendt antiracist
Erik Jensen, talsmand for den venstreorienterede forening Demos, blev truet på livet af en højreradikal, da Venstres Ungdom lørdag holdt demonstration for en rydning af Ungdomshuset. Og det er ikke første gang

»Jeg slår dig ihjel, dit røde svin.«
Ordene blev rettet mod 69-årige Erik Jensen under Venstres Ungdoms demonstration lørdag for rydningen af Ungdomshuset.

Det var dog ikke unge liberalister, der kom med truslerne, men formentlig en ung nationalist , der truede den forhadte folkepensionist. For Erik Jensen er bestemt ikke en hvem somhelst i den yderste danske højrefløjs univers.
Gennem årtier har været aktiv i venstrefløjsforeningen Demos, der holder et godt øje med nationalister og højreradikale, og er af samme grund dybt forhadt af disse mennesker.

Til lørdagens demonstration stod en større gruppe nationalister – blandt andet den tidligere Dansk Front-talsmand Julius Børgesen – blot få meter fra flere venstrefløjsfolk inklusive Erik Jensen.
Og så måtte det gå galt.

Situationen blev tilspidset, da en ung nationalist bad Erik Jensen om at fjerne nogle billeder fra Demos hjemmeside, hvor man ser den unge mand heile og derefter blive anholdt af politiet.
Det afviste Erik Jensen blankt, og så startede optrinnet.

»Han tog tandbeskytter på, og sagde, at han ikke ville slå på en gammel mand, for så havde han allerede gjort det. Og så lovede han, at han nok skulle få mig ned med nakken. Derefter spyttede han på en af mine venner, der kom over for at beskytte mig,« forklarer Erik Jensen om hændelsen, der fandt sted på Christiansborg Slotsplads.


Truslerne og spytteriet, der sidestilles med vold, er nu anmeldt til politiet.
Og det er langtfra første gang, at Erik Jensen er blevet truet på livet. Gennem de senere år har han modtaget adskillige trusselsbreve, kuverter med små, skarpe patroner, skræmmende telefonopkald og mundtlige dødstrusler til demonstrationer, hvor højrefløjen er repræsenteret.
»Af en eller anden grund er jeg blevet tilskrevet magiske evner. Jeg er blevet gjort til edderkoppen, der trækker i alle trådene,« siger han og fortsætter: »De har vel brug for en hadefigur.«

Højrefløjen har især været flittige til at sætte Erik Jensen i forbindelse med deres direkte fjender fra Antifacistisk Aktion (AFA). En forening, som Demos da også linker til fra deres hjemmeside.
Nationalisten Julius Børgesen fra Frie Danske Nationalister forklarer det således:
»For mange højreorienterede virker han som en rød klud. Under demonstrationen stod han sammen med flere ledende AFA-folk, og det er klart, at det er ham, der koordinerer de autonomes angreb på os.«

Københavns Politi bekræfter, at der nu kører en sag om trusler og vold efter lørdagens demonstration.