Dødstal efter russisk skybrud stiger
Kritik af de russiske myndigheders beredskab tager til efter oversvømmelseskatastrofe.

Antallet af omkomme ved en oversvømmelseskatastrofe i det sydlige Rusland er steget til over 170, siger myndighederne.

Den lokale regering, der har opfordret til landesorg, er under tiltagende kritik for dårligt beredskab i forbindelse med katastrofen, som blev udløst af et voldsomt skybrud i weekenden.

Det hårdest ramte områder er byen Krimsk, der ligger omkring 200 kilometer nordvest for feriebyen Sotsji ved Sortehavet.

- Tragedien i Krimsk var et svært tydeligt eksempel på, hvad sløv og grundløs optimisme kan føre til, skriver den regeringsvenlige avis Isvestija.

- Folk blev hverken evakueret eller advaret om faren, skriver en anden avis, oppositionsbladet Vedomosti.

I katastrofeområdet venter tusindvis af mennesker fortsat på hjælp. Mange mangler mad og tørt tøj efter oversvømmelser, som skal have ødelagt over 5.000 huse.

Meteorologer advarer om nye voldsomme regnskyl i regionen.

De fleste af de 170 omkomne druknede. Mange var ældre mennesker, som sov, da uvejret satte ind.

Vandet kom med en så voldsom kraft, at mange af de lokale indbyggere har luftet mistanke om, at der var tale om en menneskeskabt katastrofe, hvor et lokalt vandreservoir ved floden Naberdsjai skulle have spillet en stor rolle.

Ruslands præsident, Vladimir Putin, har givet ordrer til, at det skal undersøges nøje, hvorvidt de russiske myndigheder gjorde nok for at forsøge at redde det store antal mennesker, som omkom under oversvømmelser ved Sortehavet.

Ifølge russiske medier faldt der under skybruddet to måneders regn på kun et par timer.

Politiet siger, at overlevende klatrede op i træer og op på hustage for at holde sig over vandet, som trængte ind i både kældre og stueetager i mange huse.

Næsten 30.000 mennesker er uden el og gas efter skybruddet.

/ritzau/Reuters