Dødstal efter bygningskollaps i Taiwan runder 100
Ni personer savnes fortsat efter bygningskollapset i Taiwan. Foto: Johnson Lai/AP
Ni personer savnes fortsat en uge efter, at 17-etagers bygning styrtede i grus efter jordskælv.

Antallet af personer, der mistede livet i forbindelse med et jordskælv i Taiwan for en uge sige, er lørdag steget til 108 personer, siger myndighederne ifølge nyhedsbureauet dpa.

Langt de fleste af personerne døde, da de blev fanget under murbrokkerne, da et lejlighedskompleks i byen Tainan kollapsede efter jordskælvet, der havde en styrke på 6,4.

Mindst 106 ud af de 108 personer, der er bekræftet omkommet, er fundet døde i netop den bygning.

550 andre personer blev såret i forbindelse med bygningskollapset, mens ni fortsat savnes og menes at være fanget et sted under resterne af bygningen, oplyser myndighederne.

Jordskælvet ramte omkring klokken 04.00 lørdag lokal tid og medførte, at flere store bygninger styrtede sammen, herunder boligkomplekset Wei-guan Golden Dragon Building i 17 etager fordelt på 92 lejligheder.

Tirsdag blev tre personer fra det selskab, der har bygget ejendomskomplekset i Tainan, anholdt på mistanke om, at bygningen ikke levede op til de gældende regler for sikkerhed.

Taiwans nyvalgte præsident, Tsai Ing-wen, sagde under et besøg i Tainan sidste weekend, at ulykken med al tydelighed viser, at landet har brug for et generelt eftersyn af øens ældre bygninger for at sikre, at de er i stand til at modstå katastrofer som lørdagens jordskælv.

/ritzau/dpa