Dødseksplosion fører til fængsling
En 33-årig mand blev mandag fængslet for besiddelse af ulovligt fyrværkeri på den grund, hvor to mænd mistede livet efter en stor fyrværkerieksplosion. Ulykken har desuden ført politiet til beslaglæggelser af flere ton fyrværkeri.

OBS: Alder på fængslet mand ændret til 33 år.

Omfanget af ulovligt fyrværkeri og kemikalier på en grund nord for Thisted var så stort, at ejeren af huset må have kendt til det. Det var politiets baggrund for at anholde den 33-årige ejer af den grund, hvor to mænd søndag mistede livet efter en stor fyrværkerieksplosion. Den 33-årige mand blev mandag eftermiddag varetægtsfængslet i fire uger ved et grundlovsforhør.

Han lejede sin skurvogn ud til to brødre, som var i gang med at fremstille ulovligt fyrværkeri. Den ene blev slynget 75 meter væk fra skurvognen, da eksplosionen skete, mens den anden blev fundet ved siden af en udbrændt bil.

På ulykkesstedet fandt politiet et ton fyrværkeri, mens en række ransagninger ved Thisted og Mors førte til beslaglæggelse af mindst 30.000 kanonslag, oplyser Thisted Politi.

»Vi opfatter det som en alvorlig sag, og vi er overraskede over omfanget,« siger politiinspektør ved Thisted Politi, Jørgen Jacobsen.

Efter ulykken opfordrer Aalborg Politi borgerne til at henvende sig, hvis de har mistanke om ulovligt fyrværkeri. Og allerede i løbet af mandagen kontaktede bekymrede borgere rundt omkring i landet politiet. Det førte blandt andet politiet til et lager på tre ton fyrværkeri hos en købmand på Mors. Varerne var lovlige, men ifølge reglerne måtte købmanden højst opbevare 50 kilo.