Døde børn fundet under gulvet på dansk diskotek
AppleMark
Mindst 500 skeletter - heraf over 250 børn - er fundet under dansegulvet på et diskotek i København.

Netop nu går arkæologer rundt midt på Strøget i hovedstaden og graver det ene barnelig efter det andet op. De ældste af skeletterne er næsten 1.000 år gamle og stammer fra de fattigfolk, der boede lige uden for volden i det oprindelige København.

»Vi var klar over, at her lå en kirke og gravplads i Middelalderen, men vi er overraskede over at have fundet så mange barnelig. Vi har gravet siden februar, og vi holdt op med at tælle, da vi havde gravet 500 skeletter op og over halvdelen af dem var børn,« siger Jane Jark Jensen, der er udgravningsleder på Københavns Bymuseum.

Hun vurderer, at det primært er fattigfolk, der ligger begravet. Dels på grund af de mange børn, og dels fordi de døde voksne er under den tids middelhøjde.

Der ligger skeletter og kranier overalt. Enkelte steder er børn blevet begravet i armene på voksne. Nu er kun knoglerne tilbage af de ukendte skæbner.

Hjemsøgt område

Der, hvor Strøget i dag begynder ved Rådhuspladsen, lå i gamle dage Sct. Clemens Kirke. Kirken er første gang nævnt i skrifter fra år 1192. Kirken lå skråt henover Strøget, så den ene ende lå i den forretning, der i dag Danmarks ældste shawarma-bar, mens den anden del af kirken lå i det tidligere diskotek Absalon .

Det var den første kirke i København. Siden afløste Vor Frue Kirke funktionen som kirke for københavnere, og Sct. Clemens kirke fungerede i stedet som kirke for Københavns opland indtil reformationen.

Det er den bygning, der husede diskotek Absalon - i folkemunde kaldet Den Jyske Ambassade , fordi mange af gæsterne var jyder - som nu er revet ned, så et nyt hus kan bygges på grunden.

I mange år er der gået rygter om, at det spøgede på diskotek Absalon. Flere clairvoyante og spøgelses-jægere har undersøgt stedet og konstateret besynderlige og aggressive energier. Men det har arkæologerne ikke mærket noget til. De ligner mere nogle, der hygger sig med spader og små skovle i solskinnet, end nogle der med mellemrum bliver skræmt fra vid og sans af gennemsigtige gespenster, der pludselig dukker op.

Skeletterne ligger i lag, og arkæologerne er ved at nå ned til de ældste grave.

Alle børneskeletterne bliver overdraget til Panum Instituttet i København for yderligere undersøgelser.

faktaboks
via Listen To News