Dobbelt op på Hunger Games på vej
Den sidste bog i den populære Hunger Games-trilogi bliver ikke bare til en, men til to film.

Ungdomshittet "The Hunger Games" bliver fulgt op af flere film, end der er bøger i serien, som filmen er baseret på. For den tredje bog i serien bliver nemlig brudt op i to film.

Den første del af filmen "Mockingjay" rammer biograferne i november 2014, mens anden del får premiere året efter, lyder det fra producenten Lionsgate.

"The Hunger Games" er baseret på den storsælgende science fiction-serie, der er skrevet af forfatteren Suzanne Collins.

Bogen og filmen følger den rebelske heltinde Katniss Everdeen - spillet af supertalentet Jennifer Lawrence - der gør oprør mod det undertrykkende regime i den fiktive fremtidsnation Panem.

The Hunger Games er navnet på et reality-tv-program, som styret i Panem står bag. Programmet handler om at dræbe de andre deltagere til én enkelt deltager står tilbage.

Den første film i trilogien, der også har Josh Hutcherson og Miley Cyrus' forlovede Liam Hemsworth i større roller, blev et kæmpe hit og har solgt et rekordstort antal billetter til en værdi af 678 millioner dollar på verdensplan - det svarer til over fire milliarder kroner.

End ikke en 3D-version af hitfilmen Titanic kunne vippe Hunger Games af tronen som den mest sete film i USA i flere uger i streg, efter filmen fik premiere tidligere på året.

Trilogiens anden film "The Hunger Games: Catching Fire" får premiere i november 2013.

Idéen med at splitte den sidste film i en serie op i to er også set i to af de seneste års andre store ungdomssucceser, nemlig Harry Potter og Twilight.

/ritzau/Reuters