Djokovic nedlægger fransk opkomling

Teenageren Quentin Halys blev bedre og bedre, som kampen skred frem, men Novak Djokovic vandt i tre sæt.
Novak Djokovic vandt over 19-årige Quentin Halys fra Frankrig i Australian Open.
Novak Djokovic vandt over 19-årige Quentin Halys fra Frankrig i Australian Open. Foto: Vincent Thian/AP

Frankrig råder over mange dygtige tennisspillere på herresiden, og endnu en af slagsen kan være på vej frem i de kommende år.

Quentin Halys viste i hvert fald sit potentiale i anden runde ved Australian Open, men det 19-årige franske talent var ikke i stand til at hamle op med verdensetteren Novak Djokovic, som vandt 6-1, 6-2, 7-6 (7-3).

Halys, som har fået et wildcard til grand slam-turneringen, er blot nummer 187 i verden, men sådan spillede han ikke. Tværtimod løftede Halys sit spil, som kampen skred frem.

Især i tredje sæt foldede Halys sig ud, og han leverede blandt andet et vinderslag, hvor han i en presset situation sendte bolden ind mellem netstolpen og dommerstolen. Det må kandidere til et af dagens bedste slag.

Men Djokovic lod sig ikke ryste og snuppede sejren i tre sæt. Serberen præsterede også solidt spil i den komfortable sejr.

Halys kunne være blevet den første teenager til at besejre en verdensetter i tennis ved en grand slam-turnering, siden Rafael Nadal tabte til Nick Kyrgios ved Wimbledon i 2014. Men det var et godt stykke fra at blive en realitet.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.