Djøf vælger 52-årig coach som formand
Den høje dimittendledighed blandt unge jurister og økonomer er den største udfordring på arbejdsmarkedet lige nu, mener ny Djøf-formand. Foto: DJØF
Ledigheden blandt unge nyuddanende akademikere skal ned. Folketinget har et stort ansvar, siger ny formand for landets 75.000 djøf'er.

"Dimittendledigheden er katastrofal for de unge, men også for samfundet."

Sådan siger Lisa Herold Ferbing, der i går blev valgt som ny formand for Djøf, faglig organisation for 75.000 jurister, økonomer og andre samfundsvidenskabeligt uddannede.

"Det kommer bag på alle, at den er steget så meget bare på ét år. Vi skal have flere i job, og Folketinget har et stort ansvar for at sikre, at opgaven bliver prioriteret," siger den nye formand, der afløser Finn Borch Andersen efter syv år på posten.

52-årige Lisa Herold Ferbing er uddannet jurist og coach og har en lang karriere i Nordea bag sig. Hun vil bl.a. arbejde på at synliggøre akademikernes bidrag til samfundet og virksomhederne.

"Det er jo fremtidens akademikere, der er en af nøglerne til at skabe ny vækst i Danmark, og det er dokumenteret, at de tilfører værdi på bundlinjen," siger Lisa Herold Ferbing, der i foråret skiftede til et job som adm. direktør i The Leadership Company - en frontløbervirksomhed inden for coachingbaseret ledelse og ledelsesudvikling.

Djøf var i sidste uge ude med kritik af, at regeringen ikke som lovet afsætter ekstra penge til den såkaldte videnpilotordningen, hvor arbejdsløse akademikere ansattes med løntilskud i små og mellemstore virksomheder.