Djøf: Populistisk og ugennemtænkt
Rød blok vil af med 4.000 kommunale chefer, akademikere og kontorpersonale i kommunerne. Foto: colourbox
Der vil ske fyringer af kommunale ledere, hvis S og SF kommer til magten. Akademikernes forbund Djøf er rystet over forslaget.

Ugennemtænkt og populisme af værste skuffe.

I Djøf, der organiserer ledere og højtuddannede i den offentlige sektor, er man rystet over forslaget fra Socialdemokrater og SF om at skille sig af med 4.000 chefer, akademikere og kontorpersonale i landets kommuner.

"Jeg er meget forundret over, at man bare kan slynge sådan et tal ud uden at have lavet en egentlig analyse. Det virker populistisk, og som om man beskylder én faggruppe for ikke at passe sit arbejde," siger Finn Borch Andersen, formand for Djøf, til Newspaq.

Han har meget svært ved at forestille sig, at forslaget kan gennemføres.

"Men hvis man gør det, vil det svare til at fyre 25 procent af de højst uddannede og af cheferne i kommunerne. Det er meget vanskeligt at forestille sig, at man kan gennemføre de mange, mange store kommunale opgaver på den baggrund," siger Finn Borch Andersen.

Ifølge S og SF skal syv procent af de tre faggrupper enten have en fyreseddel eller ryge ved naturlig afgang - over de næste fire år. Det vil spare kommunerne for to milliarder kroner, der i stedet for skal gå til velfærd.

Til gengæld er S og SF klar til at lempe på kravene til kommunerne, bl.a. skal de ikke længere have pligt til at sende en stor del af deres opgaver i udbud, skriver Berlingske.

Ifølge SF's leder Villy Søvndal svarer pengene til, at man kan ansætte ekstra 7.000 inden for ældreplejen, daginstitutioner og folkeskolen.

Formand for Djøf, Finn Borch Andersen, mener, at de to partier lefler for "de varme hænder".

"Dagsordenen er: Nu putter vi bare nogle penge over i de varme hænder, så skal det nok gå. Man skal huske, at kommunerne er meget store virksomheder, der skal ledes, og ledes ordentligt," siger han.