DJ: Strejken på Berlingske stikker dybt
Dansk Journalistforbund er optimistiske i forhold til at få journalisterne tilbage på arbejde. Foto: Casper Ravnsted-Larsen
Journalisterne i det Berlingske Hus er gået hjem i protest mod urent trav i forbindelse med en større fyringsrunde.

Journalisterne på Berlingske, Berlingske Nyhedsbureau (BNB), B.T. og Urban er gået i overenskomststridig strejke i protest mod ledelsen.

Dansk Journalistforbund opfordrer medlemmerne til at genoptage arbejdet i morgen. Men næstformand Lars Werge erkender, at journalisterne er frustrerede over med den måde, hvorpå ledelsen har valgt at håndtere fyringer af 87 medarbejdere.

"Der er et forløb, som gør at de synes, nok er nok. Bægeret er flydt over. Det er vist meget passende, men jeg kan ikke komme det nærmere," siger han til Newspaq.

Lars Werge ønsker ikke at uddybe, hvad medarbejderne helt konkret er utilfredse med.

Men Newspaq erfarer, at journalisterne føler sig snydt, fordi ledelsen har valgt ikke at tælle en række frivillige fratrædelser med i det samlede fyringsantal.

Berlingskes medarbejderne mødes lørdag klokken 10 for at tage stilling til, om de skal genoptage arbejdet.

Lars Werge tror på, at journalisterne trækker i arbejdstøjet igen i weekenden.

"Jeg er født optimist. Det er måske lidt kækt sagt, men det er også sagt ud fra, at der sikkert er nogle følelsesmæssige ting, der har dekreteret, at nu ville de gå hjem. Den slags skal man også levne plads til i et forløb som dette. Men når det har lagt sig, så tror jeg, at de vil give tillidsfolkene mandat til at forhandle og gå tilbage på arbejdet," siger han.

Journalisterne bliver trukket i løn for de dage, de strejker.