Dit otium skrumper: Indtil videre med syv måneder ...
I 2020 vil pensionsperioden være skrumpet til 17,1 år. (Foto: Foto: João Jesus/Pexels)
I 2020 er dit otium skrumpet til 17,1 år. Velfærdsforligets mål er et otium på 14,5 år.

Ifølge Fagbladet 3F vil en gennemsnitlig dansk pensionist i 2020 have syv måneder mindre til at nyde sit otium i, inden døden indtræffer.

Fagbladet har lavet en gennemgang af tal fra Finansministeriet, og tallene viser, at hvor man i 2010 kunne se frem til en pensionsperiode på 17,7 år, vil den i 2020 være skrumpet til 17,1 år - eller hvad der svarer til syv måneder.

Otiummet skrumper som følge af velfærdsforliget fra 2006. Her besluttede et bredt flertal i Folketinget at hæve pensionsalderen løbende. Argumentet var, at folkepensionsalderen skal følge danskernes stigende levealder - men det sker bare ikke.

- Levetiden er ikke stukket af, som politikerne hævder. Det er rigtigt, at folkepensionsalderen i en årrække ikke er fulgt med vores stigende levealder, men det tidspunkt, hvor danskerne rent faktisk trækker sig fra arbejdsmarkedet, er steget ret hurtigt, og dermed har danskerne reelt fået en kortere periode at leve i, efter at de har trukket sig fra arbejdsmarkedet, siger cheføkonom i fagforbundet 3F, Frederik Imer Pedersen til Fagbladet 3F.

Professor i økonomi ved Aarhus Universitet, Bo Sandemann Rasmussen, forklarer, at det endelige mål med velfærdsforliget er 14,5 år.

- Det tager lang tid, inden man når så langt ned, men det vil hele tiden gå ned ad bakke, og danskerne vil få færre og færre år på pension, siger han.

via Listen To News