Disse syv ting hører IKKE hjemme på badeværelset
Nærliggende, men nej! Håndklæder på badeværeslet kan være et grosted for mug og svamp. Foto: SCANPIX arkiv
Nej, det er ikke en god ide at opbevare alle dine håndklæder på badeværelset.

Af Maja Grønbæk, Madogbolig.dk, Aller Media

Har du skabt masser af opbevaringsmuligheder i dit badeværelse, fordi det er så rart at have alle dine forskellige produkter tæt på, når du står og skal bruge dem?

Du har måske aldrig tænkt over det, men al den damp og fugt, der opstår på badeværelset, når du bader, kan faktisk påvirke mange af dine ting på en uheldig måde. Samtidig er den svingende temperatur på badeværelset heller ikke ligefrem godt for dem. Det bliver varmt, når du bader, og så falder temperaturen i rummet efterfølgende - især hvis du, som mange, åbner vinduet efter et bad for at lufte ud.

Her er listen over de produkter, som du bestemt bør finde en anden plads til i dit hjem:

Stort galleri: Sådan skal din stue se ud i 2016. Få inspiration her

1: Makeup
En klar tommelfingerregel er, at makeup skal opbevares ved stuetemperatur. Derfor er badeværelseshylden eller -skabet bestemt ikke det rette sted pga den svingende temperatur i rummet. Måske du skal finde en fast plads til det i soveværelset.

2: Medicin
Selvom det såkaldte medicinskab ofte hænger på badeværelset, er det faktisk en virkelig dårlig idé at opbevare medicinen i det! Medicin skal helst holdes langt væk fra fugtige omgivelser og opbevares ved stuetemperatur (med mindre der står noget andet på det). Medicinen kan miste sin virkning, hvis ikke det bliver opbevaret tørt.

3: Elektronik der ikke tåler fugt
Glad for at høre musik når du bader? Så tjek lige, om det elektroniske udstyr faktisk kan tåle at stå i det fugtige badeværelse. Elektronik, der ikke er lavet til det, vil på sigt tage skade og gå i stykker.

Nyt badeværelse? Få inspiration til at indrette et lækkert badeværelse her

4: Ekstra barberblade til din skraber 
Det er ærgerligt, hvis dine barberblade er ødelagte, allerede inden du tager dem i brug. Opbevar dine ekstra barberblade et andet sted end på badeværelset, så du undgår, at de får fugt og dermed bliver sløve og måske endda ruster. En anden mulighed er at opbevare dem i en pose, der kan lukkes helt tæt, så den holder fugten ude. Det er også en god idé at tørre dit nuværende barberblad af efter brug, så holder det længere.

5: Smykker
Det er smart at have smykkerne hængende lige ved hånden på badeværelset, men desværre har de ikke godt af det. Fugten får nemt smykkerne til at oxidere og kan give dem grimme pletter. Flyt dem i stedet til soveværelset eller et andet rum uden fugtigt miljø.

6: Håndklæder
Ja, vi ved det godt - badeværelset er bare et smart sted at have håndklæder liggende, så de altid er ved hånden, når man skal bruge dem. Desværre er badeværelset også det sted i boligen, hvor der er størst risiko for, at håndklæderne samler fugt og bliver grosted for mug og svamp. Lad ventilatoren køre et godt stykke tid efter du har været i bad for at fjerne den fugtige luft. Så tørrer de fugtige badehåndklæder hurtigere.

Få 20 tips til at opgradere dit badeværelse

7: Neglelak
Neglelak holder længe, især hvis du opbevarer dem rigtigt. Og det er ikke på badeværelset, da de tager skade af den skiftende temperatur i rummet. De skal i stedet opbevares ved stuetemperatur, så det er altså også en dårlig idé at stille dem i køleskabet ...

Kilde: www.goodhousekeeping.com

Se også: