Af Mia Qvist Scheelsbeck, Aller Media
Når vi når sommeren, og det bliver bærsæson igen, kan du roligt gå amok i de sunde blåbær, hindbær og brombær.
De indeholder nemlig masser af sunde antioxidanter, og forskning har netop vist, at bær kan spille en vigtig rolle i forhold til at modvirke ophobningen af giftige proteiner i hjernen.
7 grunde, der giver dig lyst til at drikke meget mere vand
Undersøgelsen har været præsenteret ved Experimental Biology 2013-konferencen, og den er foretaget på mus, skriver Huffington Post.
Er du klar over, at du kan smide dit mavefedt ved at spise blåbær? Læs hvordan på Søndag.dk
Resultaterne påviste, at de mus, der gennem to måneder spiste bær dagligt, i højere grad var beskyttet mod den aldringsproces, der finder sted i hjernen.
Helt konkret kunne forskerne se, at indtagelsen af bær i højere grad hjalp med at modvirke ophobningen af giftige proteiner i hjernen. Det er plantestoffer i bærrene, der er skyld i den gode effekt, siger forskerne.
De mener, at resultaterne kan være interessante, for har bær samme effekt hos mennesker, kan det have en betydning for patienter med Parkinsons eller Alzheimers, der er påvirket af de giftige proteiner i hjernen.
Boost din sundhed ved at bruge bær i dine smoothies. Få 20 opskrifter på Udeoghjemme.dk
Derfor vil forskerne nu undersøge, hvordan effekten ser ud hos mennesker i 60-75 års alderen. Forskning fra Harvard har nemlig tidligere vist, at bær kan hjælpe med stoppe det kognitive fald hos ældre mennesker.
Af andre gode fødevarer for hjernen nævner Huffington Post valnødder, olie, kaffe og spinat.
Kilde: Huffington Post