Græskar
Fremskynd den varme årstid og lav mad i glade farver. Supper kan vi aldrig få nok af, og en græskarsuppe er fuld af smag og bid. Server den med sødskærm, bredbladet persille eller hakket frisk koriander.
Persille
Den grønne krydderurt kan du spise året rundt. Brug bredbladet persille til salater, pestoer og marinader.
Koriander
Krydderurten er Østens svar på dansk persille. Friske korianderblade går godt sammen med hvidløg, chili, ingefær, forårsløg og friske tomater. Anvend koriander til fjerkræ, fisk og skaldyr samt alle slags grøntsager.
Grønkål
Grønkål er ren retro-mad og fyldt af fibre og antioxidanter. De store krøllede blade er rene vitaminbomber og kan også bruge grønkål i forretter.
Sund snack – fem nemme opskrifter. Læs mere på madogbolig.dk
Pastinak
Rodfrugter er et kraftigt supplement af både smag og vitaminer i mange sunde opskrifter. Den søde og let krydrede rod kan dampes, koges, bages eller friteres alt efter dit humør og er en raffineret smagsgiver i både supper og desserter.
Rosenkål
Hadegrøntsagen rosenkål smager fantastisk, når den tilberedes rigtigt. Den er fyldt med kostfibre og stoffet glucosinolat, som er med til at holde fordøjelsen i orden. Giv rosenkålens let bitre smag følgeskab af nødder og citron.
Tørrede abrikoser
Tørret frugt har naturlige sukkerekstrakter og mineraler og er rig på kostfibre. Økologiske tørrede abrikoser er ikke svovlbehandlede og har derfor en mørkere farve
Granatæble
Granatæbler har sæson fra det sene efterår og hele vinteren. Planten stammer fra Iran eller Afghanistan og de dybrøde kerner har en frisk, sød og let syrlig smag. De kan bruges i råkost eller salat, som drys over krydrede kødretter eller presses til granatæble juice.
Udnyt dine madrester og spar penge i budgettet. Læs mere på madogbolig.dk
Citron
Økologiske citrusfrugter er ikke overfladebehandlede og derfor en god investering i en sund kost. Som hos de fleste andre citrusfrugter sidder den eftertragtede citrus-aroma i skallen. Brug derfor både kød, saft og skal i maden.
Chili
Chili spicer enhver ret op og giver det sidste løft til ganen. Det er et stærkt krydderi og har ligesom andre krydderier den positive sidegevinst at være bakteriedræbende. Brug den frisk eller som pulver i madlavningen.
Redaktionen Isabellas, Aller Media