Mor i chok: Smidt ud af kendt butik på Strøget for at amme sin søn
Der er optræk til en shit-storm mod Disneys butik på Amagertorv på Strøget i København Foto: Niels Ahlmann Olesen / Ritzau Scanpix (arkivfoto)
I et opslag på Facebook kan man læse, at en ammende mor blev smidt ud af Disneys butik på Strøget i København.

"Skandaløst", "Latterligt". Støtten på Facebook er udtalt til familien Lira - og det modsatte gør sig gældende overfor det multinationale brand Disney.

Felipe Lira har lagt et harmdirrende opslag ud på Facebook, hvor han mildest talt undrer sig over, at hans hustru blev smidt ud af Disneys butik på Strøget i København fordi hun ammede sin søn.

Det skriver BT.

Parrets lille søn vågnede, mens familien var i butikken for at shoppe, og hustruen Marcela Lira trak derfor ned bag i butikken, så hun kunne amme sønnen.

Men efter nogle minutter kom en ansat, der så ud til at være en butiksleder, og sagde "du kan ikke amme her. Enten skal du stoppe eller forlade butikken nu", skriver Felipe Lira.

Han undrer sig over, at det kunne ske, fordi det er tilladt at amme offentligt i Danmark, "men på samme tid er der ingen regler for, at butikker/cafeer ikke må smide mennesker ud, der gør det", skriver han.

BT har kontaktet Disney-butikken, men lederen af butikken vil ikke kommentere episoden.

De skulle skamme sig

I skrivende stund nærmer opslaget sig 400 delinger og har passeret 1.600 likes - fortrinsvis af den vrede slags.

Dertil kommer et hav af kommentarer, som for manges vedkommende er stil med Heidi Reebles kommentar: "Så kommer vi ikke der mere. En butik, som er specielt til for børn. Skamme sig, skulle de".