Diskvalificeret algerier vandt OL-guld
1500 meter-løberen Taoufik Makhloufi vandt tirsdag OL-guld. Men dagen inden blev han faktisk smidt ud.

Taoufik Makhloufi var egentlig smidt ud af OL i London, men sent tirsdag aften løb algerieren sig alligevel til OL-guld på 1500 meteren.

Makhloufi blev diskvalificeret, da han mandag løb det indledende heat på 800 meter-distancen, fordi han kort efter starten stoppede op og ikke gennemførte løbet.

Det tolkede dommeren som om, at Makhloufi, der allerede var kvalificeret til 1500 meter-finalen, ikke gad løbe de 800 meter, og dermed blev Makhloufi smidt ud af alle discipliner han skulle deltage i - også 1500 meteren.

Men senere trak OL-arrangørerne diskvalifikationen tilbage, fordi lægeundersøgelser havde vist, at Makhloufi rent faktisk var skadet, som han også var hans undskyldning efter fiaskoen i 800 meter-løbet.

Og så var vejen banet for, at Makhloufi i ganske overlegen stil kunne tage guldet på 1500 meteren.

- Jeg havde en knæskade, fortæller algerieren.

- Men jeg insisterede på at løbe, og det er rigtigt, at jeg blev udelukket efter 800 meter-løbet, men det havde ikke nogen stor betydning for min moral, siger Mahloufi.

- Jeg fortsatte bare med at træne og blev så klar igen. Når man vinder et løb, glemmer man alt om skader og smerter. Men jeg har stadig lidt ondt, og jeg skal fortsat have behandling, fortæller løberen.

/ritzau/