Direktør scorer fire millioner til sig selv efter "hemmeligt" salg

DF'er anklager direktør for at feje "negative ting og kritiske spørgsmål" væk i forbindelse med salget af det fynske biogasselskab NGF Nature Energy.
DF'er angriber administrerende direktør i NGF Nature Energy, Ole Hvelplund (billedet), for at tænke på sig selv, da det fynske biogasselskab blev solgt kort før jul.
DF'er angriber administrerende direktør i NGF Nature Energy, Ole Hvelplund (billedet), for at tænke på sig selv, da det fynske biogasselskab blev solgt kort før jul. Foto: NGF Nature Energy/PR

"Det er ganske almindeligt". Sådan siger bestyrelsesformand for biogasselskabet NGF Nature Energy, Jens Otto Dalhøj, og påpeger, at det står i kontrakten.

Det der står er, at virksomhedens administrerende direktør, Ole Hvelplund, ved salg af selskabet skal have udbetalt et beløb svarende til et vist antal måneders løn.

Det viser sig nu, at den aftale løber op i fire millioner kroner, skriver TV 2/Fyn.

- Den kontrakt, der har været lavet, kan jeg stå stå inde for. Den er ikke ekstravagant på nogen som helst måde, siger Jens Otto Dalhøj til tv-stationen, og forklarer, at det skal ses som en sikkerhed i tilfælde af, at direktøren bliver arbejdsløs som følge af et salg.

Direktør med særinteresse?

Beløbet er faldet DF'eren Carsten Kudsk for brystet. Han sidder i kommunalbestyrelsen i Nyborg Kommune og stemte imod, da otte fynske ejerkommuner, efter et længere tys-tys-forløb, et par dage før jul solgte biogasdelen af NGF Nature Energy til den britiske kapitalfond Pioneer Point Partners.

- Jeg synes, det er alt, alt, alt for meget. Når vi er oppe i så stort et beløb, så begynder vi at have en person, som har en stor særinteresse i at få solgt det her selskab. Og det er nok også grunden til, at det har foregået så hemmeligt, at selv byrådsmedlemmer, som repræsenterer ejerkommunerne, ikke kan få lov til at få de oplysninger, de beder om at få, siger Carsten Kudsk til TV 2/Fyn, og fortsætter sit angreb på Ole Hvelplund:

- Det er jo direktørens opgave at sørge for at fremføre de oplysninger over for bestyrelsesmedlemmerne, så de ved, hvad de snakker om. Og hvis han sidder med en aflønning og får muligheden for at få fire millioner, så kan jeg godt gætte mig til, hvordan hans fremstilling vil være. Den vil være i et meget, meget positivt lys, og alle former for negative ting og kritiske spørgsmål vil blive fejet væk, fordi han kun er interesseret i godtgørelsen, siger Carsten Kudsk til TV 2/Fyn.

Carsten Kudsk mener, at halvdelen af de fire millioner kroner havde været mere på sin plads, skriver tv-stationen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.