Direktør kendte intet til læges fortid
(Foto: )
Læge har tidligere fået advarsel for at bijobbe i arbejdstiden, men det vidste hans hospitalsledelse ikke.

Ledelsen på Frederiksberg Hospital i København har aldrig vidst, at én af hospitalets kritiserede overlæger - der driver sit eget private firma i arbejdstiden og fra hospitalets lokaler - tidligere har fået en advarsel for lignende forsømmelser.

?- Jeg kender intet til det. Det er nyt for mig,? siger Stig Hvidtfeldt, direktør for Frederiksberg Hospital.

Som omtalt i Nyhedsavisen mandag har overlæge Finn Rolsted Hansen fra Reumatologisk Afdeling tidligere fået en tjenstlig advarsel fra sin chef på Amager Hospital. Det skete, da Rolsted Hansen blev afsløret i at forlade sin arbejdsplads og, i arbejdstiden, udføre bijobberi på en privatklinik.

?Jeg har ikke kendt disse forhold, og jeg ved ikke, om andre har, eller om det overhovedet er bragt frem da den pågældende blev ansat,? siger Stig Hvidtfeldt.

Det er, trods flere henvendelser, ikke lykkedes at få en kommentar fra Rolsted Hansen selv.

Finn Rolsted Hansen driver sammen med sin kollega fra Reumatologisk Afdeling, klinikchef Jesper Sylvest, firmaet Danamed A/S, der undersøger patienter og laver speciallægeerklæringer. Begge har erkendt, at de de seneste år har lavet disse erklæringer på ?private? patienter i arbejdstiden, men afviser at det skulle være et problem, da lægerne efter eget udsagn bare arbejder længere andre dage for at kompensere for den tid, de bruger på det private arbejde.

Nyhedsavisen har imidlertid været i kontakt med en række andre sygehuse i landet, hvor man ikke tillader samme praksis, der i årevis har været tilladt på Frederiksberg.

Det gælder hospitaler i Århus, Odense, Esbjerg og Køge samt Rigshospitalet.

Region Midtjylland, der dækker en række store hospitaler i Midtjylland, herunder hospitalerne i Århus, oplyser, at det her vil være helt utilladeligt at bijobbe i arbejdstiden, og at læger, der ikke følger disse regler, gør sig skyldige i ?bedragerilignende forhold.?

På spørgsmålet om, hvorvidt det ?gør indtryk? på direktør Stig Hvidtfeldt, at man så mange andre ikke tillader bijob i arbejdstiden, siger han.

?- Jo, det gør det da, men jeg kender ikke til praksis de andre steder. Nu kan jeg forstå, at nogen opfatter det her som et problem, og så må vi se på det igen.?

Direktørens øverste politiske chef, formand for Region Hovedstaden, Vibeke Storm Rasmussen (S), bebuder også en undersøgelse af forholdene og lægger op til et stop for den praksis, der har været tilladt på Frederiksberg.

Vibeke Storm Rasmussen siger, at hun ?under ingen omstændigheder? kan tillade en praksis på Frederiksberg Hospital, der er forbudt på to af hovedstadens andre sygehuse, Rigshospitalet og Amager Hospital.

via Listen To News