Dirch Passers datter: Det ville jeg sige til far
I serien "Dirchs datter" fortæller Josefine Passer om tiden efter sin berømte fars død. Foto: Janne Woldbye og Henning Bagger/Scanpix/arkiv
På TV 2/Nord kan du se Dirch Passers datter, Josefine Passer, fortælle om sit liv.

Josefine Passer var bare 14 år, da hendes far, skuespilleren, og ikke mindst komikeren, Dirch Passer, døde.

Det fortæller hun om i en portrætserie på tre afsnit. Serien hedder "Dirch's datter" og er lavet af TV2 Nord Salto.

Hun er ikke i tvivl om, hvad hun ville sige, hvis hun kunne tale med sin far:

- Jeg ville give ham en skideballe, fordi han lod sig udnytte, siger hun.

Josefine Passer er i dag 51 år og har tre døtre. Hun bor i Aalborg med kæresten Lars Henning Lund Eriksen, som er foredragsholder og børnebogsforfatter.

Dirch Passer døde af hjertestop 3. september 1980 om aftenen. Han var kollapset på scenen midt i et nummer om Kim Larsen i Tivoli Revyen, og ligger begravet på Dragør Kirkegård.

I serien fortæller Josefine Passer om, hvordan Dirch Passers død stoppede hendes barndom og om sin succes som børnebogsforfatter.

Hun fortæller om tiden mellem den skæbnesvangre aften i september 1980 og i dag, hvor hun har fundet afklarethed, ro og erkendelse i Nørresundby, sammen sin soulmate og kæreste.

Det er en historie om lykkelig barndom, ulykkelig skilsmisse og adskillelse, tragisk dødsfald, rodløshed, konkurs og afsavn, skriver TV 2 Nord.

For seerne er der også et kig i unikke og hidtil helt private filmruller.

Artiklen fortsætter under billedet ...


Dirch Passer fik 3. september 1980 et ildebefindende under udførelsen af det berømte Kim Larsen nummer (billedet) i Tivoli Revyen. Han døde efterfølgende på Københavns Kommunehospital. Foto: Jørgen Jessen/Scanpix/arkiv

Dirch Passer blev 54 år og ville være fyldt 91 år 18. maj. Han nåede at medvirke i over 100 film, ligesom han foldede sig ud i en perlerække af monologer, sketches og revy- og teaterroller.

Dirch Passers tidligere sommerhus i Klint ved Nykøbing Sjælland er iøvrigt til salg.