Din forfader er yngre, end du tror
Det er kun lidt over 4,1 millioner år siden, at mennesket opstod, viser ny dansk forskning. Det er lang tidligere end hidtil antaget.

Der er ikke så mange år imellem dig og din forfader, som du måske gik og troede.

Faktisk er det ikke mere end lidt over 4,1 millioner år siden, at det første eksemplar af mennesket kiggede sig omkring på Jorden. Det viser forskning fra Aarhus Universitet, og det er første gang, at man så præcist vover at sætte alder på vores stamfædre.

Frem til i dag har man gættet på mellem fem og syv millioner år, men fire danske forskere fra universitetets Center for Bioinformatik er ved hjælp af forskning i både menneskets og chimpansens dna kommet lidt tættere på forfaderens fødselsdag.

Lidt usikkerhed er der dog, oplyser forskerne, for hvis man vil fejre årsdagen, skal man operere med plus/minus 400.000 år.

Forskerteamets undersøgelse inkluderer også gorillaen, og menneskets opsplitning fra denne primat ligger 6,1 millioner år tilbage i tiden med en lidt større usikkerhed. Resultaterne er netop publiceret i det højt rangerede tidsskrift PLoS Genetics.