DFDS sejler i medvind og fordobler sit overskud
DFDS har haft solid medvind i 2015. Foto: Skibe, Terminaler Og Containere/Free
Rederiet DFDS blev markant bedre til at tjene penge i 2015, hvor også omsætningen er løftet en smule.

For en gangs skyld var der medvind for DFDS i et årsregnskab. Efter år med tal, der har været præget af en hård kamp om ruterne på Den Engelske Kanal, kunne rederiet næsten fordoble sit overskud.

Det viser rederiets regnskab, der netop er landet på fondsbørsen.

- 2015 var et rekordår for DFDS. Vores mål er nu at løfte resultatet yderligere.

- Vi har skibskapacitet på plads til at høste fordele af fortsat vækst på vores europæiske nøglemarkeder, og vi arbejder målrettet videre med at forbedre kundetilfredshed og effektivitet, skriver administrerende direktør Niels Smedegaard i regnskabet.

Det viser en omsætningsvækst til 13,5 milliarder kroner i 2015, et hop på fem procent. Mere imponerende kan rederiet fremvise et resultat før skat, der er steget 89 procent til 1,1 milliarder kroner.

- Indtjeningsfremgangen i 2015 var primært et resultat af højere kapacitetsudnyttelse på Kanalen, øgede fragt- og passagermængder samt mere effektiv drift, herunder installation af scrubber-systemer, skriver DFDS i regnskabet.

For 2016 forventer DFDS, at omsætningen stiger med omkring seks procent, og at driftsresultatet stiger til 2,1-2,3 milliarder kroner mod 2,0 milliarder i 2015.

- Der bliver trukket produktion tilbage til Europa, og det er sød musik i vores ører. Og vi ser ingen indikation på, at det skal gå tilbage for økonomien i Europa. Samtidig kan vi selv stadig blive skarpere, siger administrerende direktør Niels Smedegaard.

Aktiemarkedet har taget vel imod regnskabet fra DFDS og sender aktien op med 5,2 procent til 232,5 kroner fredag formiddag.

Siden årets start er den faldet med 13,3 procent. Men for investorer, der har været i aktien, siden selskabet løb ind i voldsomme problemer på ruterne i Den Engelske Kanal, har der været en gevinst på 350 procent.

/ritzau/