DF vil bygge nyt hus til evakuerede beboere
Brug penge fra Landsbyggefonden til give et nyt hjem til evakuerede Rødovre-borgere, lyder opfordringen fra DF til socialministeren.

De evakuerede beboere i de to omblæste højhuse i Rødovre skal have tilbud om nye boliger, mener DF’s boligordfører for, Anita Knakkergaard. Hun opfordrer derfor socialminister Eva Kjer Hansen (K) til at bruge af den såkaldte landsbyggefonds midler, så der bliver råd til at bygge nye boliger til de berørte beboere.

»Det er uacceptabelt, at mange hundrede beboere i Rødovre nu må leve i utryghed efter at have været evakueret fra de fejlkonstruerede højhuse i Rødovre. Derfor vil jeg opfordre Eva Kjer Hansen til at igangsætte en lynudredning for, at Landsbyggefonden inddrages i finansieringen af opførelse af et tilsvarende antal boliger til de berørte beboere,« siger Anita Knakkergaard.

De to højhuse Agerkær og Ruskær i Rødovre blev bygget i 1950’erne, og mandag måtte flere hundrede beboerne evakueres på grund af overhængende fare for, deres hjem skulle styrte sammen i det voldsomme blæsevejr.