DF: Venstre sjuskede med skattereformen
Allerede fem uger efter man i hast indgik en skattereform, vil Venstre nu åbne aftalen igen. Sjusk, siger DF.

Venstre får nu kritik fra sin egen blå blok for at snuble ind i skatteaftalen og sige ja til blandt andet en beskæring af børnechecken, som man ikke er enig i.

Kritikken kommer fra Dansk Folkeparti, fordi Venstre efter blot fem uger vil genåbne skattereformen for at sikre børnecheck til alle.

"Sjusk", siger Dansk Folkepartis skatteordfører Dennis Flydtkjær.

- Det er simpelthen dårlig politisk håndværk, at man ikke fik afklaret alt, inden man indgik reformen, for der er jo intet, der har ændret sig de sidste fem uger.

- Hvis der så bare var kommet nyt frem omkring forslaget omkring forringelsen af børnechecken, så var det noget andet, men det er der jo ikke.

- Man har vidst hele tiden, at forslaget var tåbeligt i den forstand at gifte par bliver ramt, mens ugifte ikke bliver, siger Dennis Flydtkjær i en kommentar.

For to uger siden meddelte Venstre og De Konservative, at man også ønsker at ændre skattereformen på et andet punkt: De to partier har fortrudt, at man gik med på at afskaffe en skatterabat for danskere, der arbejder i udlandet.

Venstre endte med at sige ja til skatteaftalen efter et kaotisk forløb, hvor både regeringen og det store oppositionsparti forsøgte at give hinanden skylden for, at en bred aftale i første omgang så ud til at falde på gulvet.

Lars Løkke Rasmussen (V) oplyste, at han skulle til klimatopmøde i Rio og derfor ikke kunne forhandle skattereform i Finansministeriet. Det kom siden frem, at Løkke ikke rejste direkte til Rio, men først besøgte sin datter i USA.

I mellemtiden kritiserede erhvervslivet Løkke for at kaste regeringen i armene på Enhedslisten i stedet for at forhandle om skattelettelser.

Fra Rio meddelte Løkke overraskende, at Venstre alligevel ville sende en delegation til Finansministeriet for at genoptage forhandlingerne, og allerede dagen efter indgik parterne aftalen.

Venstres skatteordfører Thorsten Schack Pedersen afviser, at hans parti har sovet i timen. Hen over sommeren har henvendelser fra erhvervslivet og borgere dog vist, at der er behov for at ændre aftalen:

- Om aftalen var indgået den ene dag eller den anden, tror jeg ikke har den store betydning. Det er naturligt, at man bruger en høringsfase til at se på, om man kan imødegå den kritik, der har været og gøre aftalen endnu bedre, siger han.

/ritzau/