DF mødte op til mindehøjtidelighed : "Smagløst"
Det er i år 79 år siden Danmarks besættelse. Det markeres med den traditionelle march og kransenedlæggelse ved Hertug Hans Kirke i Haderslev, tirsdag den 9. april 2019. (Foto: Foto: Timo Battefeld/ Ritzau Scanpix)
Flere af de 200 fremmødte fandt det upassende, at Dansk Folkeparti lagde en blomsterkrans til en mindehøjtidelighed i anledning af 79-årsdagen for besættelsen.

En blomsterkrans førte forleden til flere hævede øjenbryn i Haderslev, hvor omkring 200 borgere var mødt op for at markere 79-årsdagen for nazisternes besættelse af Danmark.

Der blev lagt flere blomsterkranse til mindehøjtideligheden for at ære fire soldater fra Haderslev Kaserne, som den 9. april 1940 faldt i kamp.

TV Syd skriver, at flere af de fremmødte ved Hertug Hans Kirke fandt det upassende, at Dansk Folkepartis lokalafdeling lagde en krans under honnør for de faldne soldater.

- Det er smagløst, og jeg glæder mig over, at andre partier havde pli til ikke at nedlægge kranse, siger Poul Erik Brodersen, der er formand for Haderslev Domsogns menighedsråd, til den regionale tv-kanal.

Soldaterforeningerne og kommunen bør være dem, der ærer de faldne – ikke politiske partier, lyder det fra Poul Erik Brodersen, men kritikken preller af på Dansk Folkeparti.

- Jeg er rystet og forundret over, at det pludselig er blevet et problem. Vi gør det for at ære de faldne, for at vise respekt for dem, der gjorde modstand og kæmpede for det land, som vi holder af, siger Henrik Jeppesen, formand for Dansk Folkeparti i Haderslev.

Det var Haderslev Garnision, der stod bag mindehøjtideligheden, og til JydskeVestkysten siger Hans Peter Geil, der er borgmester for Venstre i Haderslev Kommune, at han også undrede sig over kransen med det røde og hvide bånd fra det højreorienterede parti.

- Jeg kender ikke etiketten, men ved, at flere blev stødt. Jeg kan dog forsikre dig om, at der i hvert fald ikke kommer en krans fra Venstre, siger han til avisen.

via Listen To News