DF til Thorning: Indkald partier om Vollsmose
Regeringen bør indkalde partierne for at drøfte, hvordan man tackler Vollsmose, mener DF's Martin Henriksen.

Efter 60-70 unge indvandreres angreb på skadestuen ved Odense Universitetshospital bør statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) træde i karakter og indkalde Folketingets partier til en drøftelse om, hvordan man løser problemerne.

Sådan siger DF's integrationsordfører Martin Henriksen.

- Vi opfordrer regeringen til at indkalde et møde, så vi kan komme frem til, at folk, der laver den slags ting, ikke er velkomne her. Mennesker, der i den grad træder udenfor samfundets rammer, bør forlade landet, siger han.

Martin Henriksen peger på, at oppositionen for nylig skosede justitsminister Morten Bødskov (S) for at lempe reglerne for udlændinges ophold, da EU-Kommissionen havde kritiseret Danmark for at stramme udvisningsreglerne for meget.

Regeringens embedsmænd kan rådgive politikerne om løsninger, så udlændinge lettere kan udvises, mener Martin Henriksen. Han påpeger også, at Thorning onsdag opfordrede voldsmænd fra Vollsmose til at forlade landet.

- Jeg tror, at et massivt flertal i befolkningen nikker, når statsministeren siger sådan. Det er interessante tanker, som vi gerne udmønter i virkeligheden, siger han.

Politiet bør have større beføjelser til at gribe ind overfor voldsmænd, som lokale beboere i Vollsmose har efterlyst. Desuden skal det mindst koste to års fængsel, når man voldeligt angriber et hospital, mener Martin Henriksen.

Han afviser, at VK-regeringen og Dansk Folkeparti har et medansvar for de unge voldsmænd, som voksede op under den tidligere regering.

- Befolkningen er træt af, at Socialdemokratiet peger fingre af Venstre. Vi skal passe på med de politiske markeringer. Folk er mere interesserede i, hvordan vi kan løse problemerne, siger Martin Henriksen.

/ritzau/