DF: Stop for brand-bøder
DF vil have minister til at hindre bøder til unge for brandsjusk

Unge ansatte skal ikke betale for arbejdsgiverens sjusk med brandsikkerheden.

Det mener Dansk Folkepartis beredskabsordfører, Hans Kristian Skibby, efter at Nyhedsavisen forleden beskrev, hvordan politi og brandvæsen af og til giver bøder til unge, uerfarne ansatte på caféer eller barer, fordi sikkerheden halter.

»Det er jo helt ude i hampen. Er der vrøvl med sikkerheden, må arbejdsgiveren tage skraldet,« siger Hans Kristian Skibby.

Lovgivningen siger, at det er den person, der på en given dag har ansvaret for driften, der også har ansvaret for sikkerheden. Derfor går bøden til den driftsansvarlige, når brandinspektørerne kommer på uanmeldt brandsyn - ikke til virksomhedsejeren.

»Problemet er, at det ofte er unge studerende, som ikke aner, at de har det ansvar, som så får bøden,« sagde vicebrandchef i Århus, Hans-Jørgen Salomonsen, forleden i Nyhedsavisen.

Der er 5.000 kroner i bøde, hvis der ikke er udfyldt en såkaldt driftsjournal. Lige sådan hvis en flugtvej er spærret eller nødbelysningen ikke virker.

»Det er et forkert signal at sende. Mange unge studerende tør jo ikke råbe op og kritisere arbejdsgiveren, hvis der er noget galt med sikkerheden,« siger Hans Kristian Skibby. Han vil nu rejse sagen over for forsvarsminister Søren Gade (V).