DF støtter forlænget dagpengeperiode
Socialdemokraterne og SF vil forlænge dagpengeperioden et halvt år. DF tilbyder at levere stemmer til flertal.

Dansk Folkeparti blander sig nu i den interne strid i regeringen om dagpengeperioden.

Mens De Radikale holder fast i planerne om at halvere dagpengeperioden til to år fra årsskiftet, så ønsker Socialdemokraterne og SF ifølge onsdagens udgave af Morgenavisen Jyllands-Posten at udskyde ændringerne til næste sommer.

Derfor står Dansk Folkeparti klar til at levere de nødvendige stemmer uden om De Radikale.

- Det er fornuftigt at se på en yderligere forlængelse for dem, der er blevet nedsat til to år, siger arbejdsmarkedsordfører Bent Bøgsted (DF).

- I foråret stemte Dansk Folkeparti ja til at forlænge perioden med et halvt år, og i den forbindelse sagde jeg, at vi er klar til at lægge stemmer til en yderligere forlængelse, hvis der bliver behov for det, siger han.

Ordføreren mener, at krisen måske har betydet, at det er det forkerte tidspunkt, partierne har besluttet at nedsætte perioden til to år. Om den skal udskydes mere end det halve år, er for tidligt at sige, siger Bent Bøgsted.

- Jeg kan ikke forudse, hvad der sker i løbet af det næste halve år på verdensmarkedet, og hvordan situationen ser ud i Danmark, når vi kommer hen til sommeren 2013, siger han.

Enhedslisten støtter også forslaget, men alligevel er det meget usandsynligt, at partierne indgår en aftale uden om det radikale regeringsparti.

De Radikale ønsker en jobpakke frem for at ændre dagpengeaftalen.

/ritzau/