DF stiller krav til skattestoppet
Dansk Folkeparti stiller to bastante krav til regeringen som betingelse for, at partiet vil støtte skattestoppet. Men Fogh afviser at skrive kravet ind i regeringens 2015-plan.

Der skal flere penge til svage grupper, og statens gæld skal være væk i 2020. Sådan lyder to håndfaste krav, som Dansk Folkeparti stiller for at bakke op om regeringens 2015-plan. Det siger Dansk Folkepartis finansordfører Kristian Thulesen Dahl til Børsen. Meldingen kommer efter, at beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) i sidste uge åbnede ballet for at diskutere indholdet i den økonomiske flerårsplan, som regeringen har lovet skal være færdig senest i sensommeren.

Hjort Frederiksen slog fast, at skattestoppet skal skrives ind i planen, der ventes at strække sig til 2015 eller 2020.

?Hvis regeringen ønsker, at lave en aftale med os om, at skattestoppet skal stå fast for en længere periode, så er de velkomne til det. Men så kræver det også en aftale for en længere periode, som giver rum for penge til de folk, der ikke får gavn af skattestoppet,? siger Kristian Thulesen Dahl til Børsen.

Han peger på, at skattestoppet først og fremmest kommer de velstillede danskere til gavn, og kræver en aftale om at kompensere svage ældre eller andre udsatte grupper.

Statsminister Anders Fogh Rasmussen mener dog ikke, at kravene fra Dansk Folkeparti skal skrives ind i regeringens langsigtede plan. Han mener derimod, at kravene fra DF om flere penge til de svageste og en hurtig afvikling af statsgælden hører til i forbindelse med de årlige finanslovforhandlinger.

»Jeg synes, at begge dele lyder som sympatiske politiske synspunkter, der på ingen måder strider med regeringens politik. Men det er først og fremmest noget, der diskuteres i forbindelse med den årlige finanslov,« siger Anders Fogh Rasmussen på sit ugentlige tirsdagspressemøde.