DF: Sohn skal stå skoleret om Moskva-guld
Ole Sohn må stå til ansvar for Folketinget om, hvorvidt han har løjet om sin rolle i DKP, mener Dansk Folkeparti. Foto: Jens Dresling / POLFOTO
Venstre forlanger redegørelse, efter at erhvervs- og vækstminister Ole Sohn mandag erkendte at have været upræcis omkring sin DKP-fortid.

"Lad os nu få sandheden frem."

Sådan lyder det fra Dansk Folkepartis medlem af præsidiet, Søren Espersen, dagen efter, at Ole Sohn (SF) tog en rundtur i samtlige store medier med budskabet om "upræcise formuleringer" angående pengestrømmen fra Sovjetunionen til Det Kommunistiske Parti, DKP, i Danmark.

"Jeg synes det er en pinlig affære. Når Ole Sohn siger, han har været upræcis. Det er en moderne udtryk for ikke at sige sandheden," siger Søren Espersen til Newspaq, som nu kræver Ole Sohn i samråd om sin DKP fortid.

Hele missæren skyldes, at Ole Sohn sidste år kaldte penge fra Moskva "uværdigt", og han forklarede, at han med det samme satte en stopper for det, da han fik nys om det. I går sagde Ole Sohn så, at der gik lidt tid, før han stoppede det såkaldte Moskva-guld.

Dansk Folkeparti er ikke interesseret i Moskva-guldet til DKP under Ole Sohns formandskab. Det handler i stedet om en ministers omgang med sandheden.

"Det er uholdbart for folkestyret, at vi har sådan en minister, som det er vanskeligt at stole på, om han har sagt sandheden eller ej," forklarer Søren Espersen.

Flere partifæller fra Ole Sohns kommunistfortid har i de seneste dag fortalt til medierne, at den daværende DKP-formand tværtimod var aktiv i forhold til at få finansieret aktiviteterne gennem bidrag fra Moskva.

Venstre har valgt at fokusere på Helle Thorning Schmidt, som ifølge oppositionspartiet skal forklare, "hvad der er rigtigt og forkert i sagen om Ole Sohn", siger Søren Pind.