DF roser Bush’s Irak-plan
Udenrigsordfører Søren Espersen (DF) roser Bush-regeringens beslutning om at sætte flere soldater ind i Irak.

Dansk Folkepartis udenrigsordfører, Søren Espersen, har stor forståelse for Bush-regeringens nye plan for Irak, og han kan slet ikke se, at den strider mod anbefalingerne om amerikansk deltagelse i Irak-krigen i den såkaldte Baker-­Hamilton­rapport.

»Det er jo en militær vurdering, at der i en begrænset periode er brug for en øjeblikkelig troppeforøgelse for én gang for alle at gøre op med militserne. Planen møder stor forståelse fra vores side, og jeg kan slet ikke se, at den strider mod Baker-­Hamilton­rapporten,« siger han til DNY.

Søren Espersen roser desuden, at amerikanerne med den nye plan lægger et større pres på den irakiske regering for selv at tage ansvar for udviklingen af situationen i landet.

Den amerikanske præsident, George W. Bush, sagde natten til torsdag dansk tid under fremlæggelsen af den nye strategi:

»Jeg har gjort det klart overfor Iraks premierminister, at USA’s engagement ikke er uendeligt. Hvis den irakiske regering ikke lever op til sine forpligtelser, vil den miste USA’s støtte og støtten fra det irakiske folk. Nu er det tid til at handle.«

Præsidenten sagde også, at han vil sende 20.000 ekstra soldater til Irak.

Søren Espersen mener ikke, at den nye amerikanske plan bør få nogen direkte konsekvenser for den danske tilstedeværelse i Irak.