Thulesen Dahls klare signal til Kristian J.: Læg tallene på bordet
Selv om der uddannes flere betjente, er det ikke nok, vurderer DF efter første runde finanslovsforhandlinger.

Behovet for flere politifolk har været et tema ved snart sagt alle forhandlinger om økonomisk politik de senere år.

Og forhandlingerne om finansloven for 2018, der sætter rammerne for den danske økonomi næste år, bliver ingen undtagelse.

På det første officielle forhandlingsmøde fredag morgen har Dansk Folkeparti nemlig taget emnet op med finansminister Kristian Jensen (V).

Selv om der både er planlagt en ny politiskole, oprettet en helt ny og kortere uddannelse til politikadet og sat soldater ind for at aflaste politiet med bevogtningsopgaver, er det ikke nødvendigvis nok, mener DF.

- Vi har ikke kunnet løbe med i forhold til, at politifolk har forladt korpset, forklarer DF-formand Kristian Thulesen Dahl.

- Det er ikke kun, når man bliver pensioneret. Det er også, hvis politifolk føler, de bliver for presset, er der mange af de dygtige folk, der finder andre græsgange, siger han.

DF har derfor bedt regeringen om aktuelle tal for den reelle afgang fra politiet.

Derudover har partiet bedt om en oversigt over, i hvilket omfang militæret permanent aflaster politiet. Og hvor meget der kun er midlertidigt.

- Der, hvor det kun er midlertidigt, skal vi uddanne politifolk, der kan overtage opgaverne i de kommende år, siger Kristian Thulesen Dahl.

- Der skal uddannes så mange, at vi både kan klare det arbejdspres, der er i dagligdagen, at vi kan klare det antal, der bliver pensioneret, og også dem, der forlader politiet i utide.

- Det kræver, at vi får flere optaget på politiskolen.

Hvor mange betjente, der er behov for, vil man først kunne vurdere, når de aktuelle tal for afgang ligger klar, mener Thulesen Dahl.

- Vi er ikke i mål. Det er vi blandt andet ikke, fordi politiet i en årrække har været så presset, at afgangen har været større, end vi havde forventet.

Dansk Folkeparti er indtil videre det eneste parti uden for regeringen, der er med til finanslovsforhandlingerne.

Finansminister Kristian Jensen (V) siger, at regeringen og DF har en fælles interesse i at skabe sikkerhed i Danmark.

- Jeg er glad for, at det vi allerede har gjort, betyder, at styrken øges med 300 mand. Så der er udsigt til, at der kommer flere betjente, siger han.

- Men i årene fremover er der store årgange, der går på pension. Det betyder, at vi skal gøre noget ekstra for at sikre, at vi kan opretholde den styrke, der er.

/ritzau/
via Listen To News