DF-profil til chauffører: "Stil bilerne, så er de på røven"
Kim Christiansen mener ikke, at han har opfordret til strejke. Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix/arkiv
Dansk Folkepartis transportordfører Kim Christiansen mener, at hvis flextrafikchaufførerne arbejder under vilkår, de ikke mener, de vil arbejde under, "så må de jo lade være".

Da en frustreret flextrafik-chauffør skrev et nødråb til Dansk Folkepartis transportordfører Kim Christiansen, foreslog folketingspolitikeren, at chaufføren og hans kolleger skulle "stille bilerne, så er trafikselskaberne med flere på røven".

Det skriver JydskeVestkysten.

Transportordføreren mener ikke, at der er tale om en opfordring til strejke, men at han opfordrer til, at de løser deres konflikter selv.

- Det er ikke noget, jeg kan hjælpe dem med. Det er det, de skal bruge deres fagbevægelse til og deres fagforening. Sådan har det altid været i Danmark. Hvordan de ønsker at håndtere det, må de selv bestemme, siger Kim Christiansen til avisen, og mener, at ingen tvinger dem til at have det arbejde, de har.

- De er gået ind i det på nogle vilkår, og hvis de ikke mener, de vil arbejde med de vilkår, så må de jo lade være. Så må de stille bilen og beskæftige sig med noget andet. Det er det, jeg mener med det, det er ikke det samme som at opfordre til at strejke.

Chaufføren var frustreret over, at den nye taxalov ikke så ud til at ændre på vilkårene for at få en tilladelse til at køre offentlig servicetrafik og dermed flextrafik. Chaufføren mente, at Dansk Folkeparti sad på de afgørende mandater til at få ændret på lovteksten, så det ikke længere skulle være muligt at indgå overenskomst med dårligere vilkår end dem fastsat i landsdækkende overenskomster, skriver JydskeVestkysten.

Efterfølgende har Dansk Folkeparti stemt for det ændringsforslaget.