DF og LA melder sig klar til politisk diskussion

Konservative må komme de øvrige partier i blå blok i møde, lyder opfordringen fra de to andre støttepartier.
DF-formand Kristian Thulesen Dahl mener ligesom Venstre og Liberal Alliance, at det er De Konservative, der må komme resten af blå blok i møde for at redde det borgerlige Danmark.
DF-formand Kristian Thulesen Dahl mener ligesom Venstre og Liberal Alliance, at det er De Konservative, der må komme resten af blå blok i møde for at redde det borgerlige Danmark. Foto: Jonas Olufson/Polfoto

De blå partiledere mødes onsdag eftermiddag til et fredsmøde i Statsministeriet.

Og her er det op til De Konservative at bevæge sig imod de tre andre partier, lyder opfordringen fra Dansk Folkeparti og Liberal Alliance.

- Jeg kommer med en opfordring om, at man stopper diskussionen om en ministers fremtid og i stedet diskuterer politik, siger DF-formand Kristian Thulesen Dahl.

- Jeg synes, det er torskedumt at komme til møde med det udgangspunkt, at man ikke vil rokke sig en tomme. Hvorfor så overhovedet komme, lyder spørgsmålet med henvisning til, at De Konservative fastholder mistilliden til miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V).

Liberal Alliances partileder, Anders Samuelsen, erklærer sig klar til at "flytte rundt på noget" i den landbrugspakke, der er omdrejningspunktet for De Konservatives kritik af Eva Kjer Hansen.

- Der skal noget bevægelse til fra De Konservatives side. Det kan ikke være rigtigt, at de leverer et ultimatum, som man ikke kan rokke ved.

- Jeg kan ikke se andet, end at man skal forsøge at rede trådene ud og genoprette tilliden. Jeg håber, at vi har den samme miljø- og fødevareminister i morgen, som vi har i dag, siger Anders Samuelsen.

Samme toner lyder fra Kristian Thulesen Dahl:

- Vi er klar til at lave et tillæg til landbrugspakken. Lad det være en diskussion om politikken. Hvis vi kan det, så kan vi finde en løsning, siger han.

- Statsministeren har gjort det klart, at enten finder vi hinanden, eller også bliver der folketingsvalg.

Manden, som blå blok prøver at presse til at droppe mistilliden til Eva Kjer Hansen, er De Konservatives partiformand, Søren Pape Poulsen. Men han har umiddelbart ikke planer om at rykke sig på spørgsmålet.

- Vi er blevet inviteret til et møde, og det kommer jeg gerne til. Men jeg har meget, meget svært ved at se, hvad det er for en drøftelse, vi skal have, siger Søren Pape Poulsen.

Det vides ikke, hvornår fredsmødet i Statsministeriet slutter.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.