DF: Minister må ind i sag om soldater-skader
Bent Bøgsted (DF), der her ses yderst til højre, er næstformand i Folketingets beskæftigelsesudvalg. Han vil nu tage problematikken om de dyre psykiske arbejdsskader op med forligskredsen bag arbejdsskade-lovgivningen. Foto: POLFOTO
Kritik fra en professor i arbejdsret får nu næstformanden i Folketingets beskæftigelsesudvalg op af stolen. Bent Bøgsted (DF) vil have ministeren til at sikre, at Arbejdsskadestyrelsen ikke udbetaler for få erstatninger.

Sidste år anmeldte 3.089 danskere en psykisk arbejdsskade. Ole Hasselbalch, der er professor i arbejdsret ved Handelshøjskolen i Aarhus, frygter, at de mange anmeldelser vil få systemet til at vælte økonomisk.

Faktisk mener han, at de to statslige instanser, Arbejdsskadestyrelsen og Ankestyrelsen, lige nu afviser sager for at spare. I 2010 tappede psykiske og fysiske skader systemet for 3,7 milliarder kroner.

Næstformanden i Beskæftigelsesudvalget, Bent Bøgsted (DF), er også bekymret.

"Jeg vil give Ole Hasselbalch ret i, at vi som samfund har et problem. Da vi formulerede arbejdsskade-lovgivningen, var der ikke psykiske arbejdsskader i så stor stil, som der er i dag. Derfor må vi se på lovgivningen, og jeg vil tage kontakt til ministeren, Mette Frederiksen (S), så hun kan blive involveret i den proces," siger Bent Bøgsted.

Næstformanden vil ikke gå i detaljer omkring løsningen på problemet, fordi der er et bredt forlig på området, men siger:

"Det er svært nok at få erstatning i forvejen, så det må ikke blive sværere. Jeg mener, at vi må lave en sær-ordning for krigsveteranerne og en indsats for de andre psykisk tilskadekomne. Det kan være, at vi skal putte flere penge i systemet eller blive bedre til at forebygge skaderne."