DF kræver indrømmelser på velfærd før skattelettelser
Kristian Thulesen Dahl og Peter Skaarup (DF) på vej til forhandlinger om regeringens skatteudspil. Forhandlingerne foregår i Finansministeriet 12. oktober 2017. Foto: Jens Astrup/Scanpix
At velfærden sikres, står fortsat øverst på DF's ønskeliste, lyder det for Thulesen Dahl.

Dansk Folkeparti står fast på, at sikringen af velfærd kommer før diskussionen om skattelettelser.

Sådan lyder det fra partiets formand, Kristian Thulesen Dahl, før skatteforhandlingerne med regeringen torsdag formiddag.

- Vi har sat os for at sige til regeringen, at den demografiske udfordring - at vi bliver flere ældre, og at der vil komme flere sundhedsudgifter - den skal der være plads til, før vi diskuterer skattelettelser.

- Det ved regeringen, at vi vil have sikkerhed for, siger han.

Det er ambitionen, at DF og regeringen finder hinanden, når de går til forhandlingsbordet, lyder det for formanden.

- Men jeg bliver også bare nødt til at sige, at der må være en rimelighed i tingene. Og vi skal kunne mærke, at regeringen går os i møde.

Og her står Dansk Folkeparti fast på sit ønske. Ingen skattelettelser før penge til ordentlig velfærd er i hus.

Men Thulesen Dahl vil ikke love, at der ikke bliver skåret i velfærdsydelserne forud for mødet med regeringen. For det er et udgangspunkt, lyder det.

- Det er vores position og holdning. Så må vi jo se, hvis vi når frem til et resultat i dag, hvor vi i givet fald giver os for at få et kompromis, og hvor vi står fast, siger han.

Efter mødet understreger Kristian Thulesen Dahl, at han er blevet bekræftet i, at DF og regeringen fortsat står langt fra hinanden.

Derfor opfordrer han regeringen til at bruge efterårsferien til at tænke grundigt over, hvor den vil gå Dansk Folkeparti i møde i de videre forhandlinger om skattereformen.

- Jo mere de laver den øvelse for sig selv, jo lettere bliver det i ugerne efter at tro på, at vi finder hinanden, lyder det fra formanden.

Det undrer Dansk Folkeparti, at regeringen ikke har fremlagt deres forslag til en finansiering af deres udspil til en skattereform. Under mødet ønskede regeringen fortsat ikke at indvie DF i regnestykket.

- Regeringen må jo selv om, hvad den vil lægge frem og ikke lægge frem i et forhandlingsforløb.

- Men det er meget paradoksalt og unormalt, at man lægger ønsker frem om, hvor man vil bruge penge og give skattelettelser, men ikke tilsvarende præcist anviser, hvor de penge så kommer fra, siger Thulesen Dahl.

/ritzau/