DF har mistet næsten 100.000 vælgere
Siden folketingsvalget i 2015 har Dansk Folkeparti ifølge analysen mistet 96.807 vælgere. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
En del af Dansk Folkepartis vælgere i 2015 vil sætte kryds ved et nyt parti, hvis der var valg nu. Det viser den nyeste analyse af vælgervandringer.

Et folketingsvalg lurer ude i horisonten, og det er snart et spørgsmål om tid, før vælgerne igen skal en tur i stemmeboksen.

Her vil en del sætte deres kryds ved et andet parti, end de gjorde ved folketingsvalget i 2015.

Det er især Dansk Folkeparti, der mister vælgere.

Det viser en ny analyse af vælgervandringer, som professor Kasper Møller Hansen fra Københavns Universitet har lavet for Altinget.

Siden folketingsvalget i 2015 har Dansk Folkeparti ifølge analysen mistet 96.807 vælgere. De tidligere DF-vælgere vil i stedet primært stemme på Nye Borgerlige eller Socialdemokratiet.

- Dansk Folkeparti bliver udfordret. Det store skub var i forbindelse med Meld- og Feld-sagen, hvor Nye Borgerlige trådte ind på den politiske scene nogenlunde samtidig, siger Kasper Møller Hansen til Altinget og tilføjer:

- Vi så det meget tydeligt ved det seneste kommunalvalg, hvor partiet fik et langt dårligere valgresultat, end vi havde forventet i forhold til den kæmpe tilslutning, det fik ved folketingsvalget.

Altinget
via Listen To News