DF giver regeringen ultimatum
Sæt fem milliarder af til højere løn til social- og sundhedshjælperne eller vi spænder ben for kvalitetsreformen, lyder det fra Dansk Folkeparti.

• Barfod: DF skal holde kæft

Regeringen ikke skal regne med Dansk Folkepartis støtte til deres prestigeprojekt, den såkaldte kvalitetsreform, hvis ikke der oprettes en lønpulje som øremærker fem milliarder kroner til social- og sundhedsassistenterne. Det siger partiets gruppeformand og finansordfører Kristian Thulesen Dahl til Avisen.dk

- Regeringen kan ikke lave kvalitetsreform uden at tage stilling til en lønpulje til de offentlige ansatte. Det er simpelthen en forudsætning for, at vi overhoved kan støtte en kvalitetsreform, siger han.

Stolen for døren   

Dermed sætter Dansk Folkeparti debatten om et lønløft til landets offentlige ansatte på spidsen, og stiller regeringen stolen for døren. Regeringen har nemlig flere gange blankt afvist at give penge til særlige grupper på arbejdsmarkedet. 

Kristian Thulesen Dahl afviser, at partiet med sit krav risikerer at sende landet ud i en økonomisk krise.

- Det er helt usandsynligt, at regeringen ikke er interesserede i at gå ind i det nye år uden at have afklaret lønspørgsmålet. Regeringen må tage ansvaret på sig, for hvis de nægter at oprette en lønpulje, så kan der opstå en eksplosiv konflikt under de kommende overenskomstforhandlingerne, siger han.

via Listen To News