DF: Fjern bare indrejseforbud for koran-afbrænder
Udlændingeordfører Martin Henriksen (DF) har det fint med, hvis koran-afbrænder igen må rejse ind i Danmark. Foto: Nikolai Linares/Scanpix
Afskaffelsen af blasfemiparagraffen kan føre til ændringer af sanktionslisten over religiøse forkyndere.

Det er fint med Dansk Folkeparti, hvis amerikaneren Terry Dale Jones fjernes fra sanktionslisten over religiøse forkyndere, der ikke må rejse ind i Danmark.

Det siger udlændingeordfører Martin Henriksen (DF), efter at et flertal i Folketinget i sidste uge har stemt for at afskaffe blasfemiparagraffen i straffeloven.

Den 65-årige amerikaner er kendt for at brænde Koranen af. Han er en af seks religiøse forkyndere, der er på listen, som Udlændingestyrelsen varetager.

- Han er ikke kommet på efter ønske fra os. Så vi har ikke noget problem med, at han fjernes. Det er ikke verdens største sag for os, siger Martin Henriksen.

- Hvis man bruger nogle af de gamle bestemmelser fra blasfemiparagraffen til at udelukke imamer fra Danmark, er det fint.

- Vi vil dybest set have en imamliste, men vi kunne til sidst blive enige om et kompromis, hvor vi tog alle religiøse forkyndere med. Derfor kom Terry Dale Jones på. Men vi protesterer ikke, hvis han ryger af listen, siger DF'eren.

Han har bedt Udlændingestyrelsen se på, om der ikke skal flere imamer på listen.

Ritzau har talt med Udlændingestyrelsen, som ikke kan oplyse, om Terry Dale Jones fjernes fra listen, når den opdateres næste gang.

Udlændingestyrelsen kan heller ikke oplyse, hvornår listen opdateres. Men den opdateres løbende, lyder meldingen.

Venstres politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen, skriver i en sms til Ritzau, at han har tillid til, at Udlændingestyrelsen kan håndtere listen, uden at han skal blande sig.

Alle Folketingets partier minus Socialdemokratiet stemte for at afskaffe blasfemiparagraffen. Venstre lavede en kovending og ændrede først holdning til blasfemiparagraffen få dage før afstemningen i Folketinget.

Indrejseforbuddet har en varighed af to år. Udlændingestyrelsen vil op til udløbet vurdere, om indrejseforbuddet skal forlænges eller ej.

Venstre, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og De Konservative indgik sidste år en aftale om initiativer rettet mod religiøse forkyndere. Det skete i kølvandet på TV2-dokumentaren "Moskéerne bag sløret".

/ritzau/