DF åbner op for bred fødevareaftale
Dansk Folkeparti vil alligevel ikke stå i vejen for en bred aftale om fødevaresikkerheden.

Først afviste Dansk Folkeparti at indgå en bred aftale om fødevarer. Nu åbner partiet op for, at flere partier end regeringspartierne og DF kan sidde med ved forhandlingsbordet.

»Jeg har hele tiden sagt, at dem, der har været økonomisk ansvarlige, også er dem, der forhandler aftalen på plads. Hvis De Radikale bliver økonomisk ansvarlige, er det interessant, og så må vi tage den derfra,« siger fødevareordfører Christian H. Hansen.

Den Radikale fødevareordfører Elisabeth Geday ser frem til at være med til at forhandle en aftale om den udskældte fødevarekontrol er på plads.

»Jeg oplever Christian H. Hansen som åben og glæder mig over, at DF ikke vil stille sig i vejen for en bred aftale. Jeg lover at stille velforberedt op til forhandlingerne efter jul. Men vi vil ikke stille os tilfredse med bare at tilslutte os en aftale,« siger Elisabeth Geday.

Christian H. Hansen forsikrer om, at Dansk Folkeparti ikke vil forhindre andre partier i at skrive under på den endelige aftale.

»Dem, der sidder med ved forhandlingsbordet til sidst, er også dem, der skriver aftalen under,« siger Christian H. Hansen.

Det gælder også Socialdemokraterne og SF.

»De bestemmer sådan set selv, om de vil være med ved forhandlingsbordet. Alle, der vil være med i et forlig, har mulighed for det. Det kommer også an på, om man er konstruktiv,« siger Christian H. Hansen.

De Radikale stiller blandt andet som betingelse for at gå med i en aftale om fødevaresikkerheden, at der bliver givet flere penge til området, men Elisabeth Geday hæfter sig ikke længere ved, om der skal gives lige præcis 60 millioner kroner, som kravet hidtil har lydt.

»Jeg hæfter mig derimod ved anbefalingerne i den uafhængige rapport, som anbefaler, at der både skal gives en saltvandsindsprøjtning her og nu og et større rammebeløb til et generelt løft,« siger Elisabeth Geday.

Konklusioner og anbefalinger fra den uafhængige ekspertrapport:

Kvaliteten af smileyordningen er meget svingende.

Ledelsen i Fødevarestyrelsen er ?utilstrækkelig.

Fødevarekontrollen skal permanent have tilført omkring 60 millioner kroner ekstra om året.

Desuden skal der gives omkring 25 millioner kroner ekstra om året i en periode for at rette op på problemerne.

Smileyordningen skal laves om.