Hård dom om Mette F som statsminister: Vil udløse kriser
Mette Frederiksen bliver statsminister, vil hendes tid på posten blive præget af problemer med andre røde partier, mener politisk kommentator Thomas Larsen. Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix Ritzau
Hvis Mette Frederiksen erobrer statsministerposten, vil det udløse politiske sværdslag med andre røde partier, mener politisk kommentator Thomas Larsen.

Hvis Mette Frederiksen bliver statsminister efter et snarligt valg, vil hendes tid på posten blive fyldt af konflikter og konfrontationer med de andre røde partier.

Sådan lyder meldingen fra politisk kommentator Thomas Larsen i en analyse i Berlingske idag. 

Ifølge Thomas Larsen er det særligt Socialdemokratiets manglende vilje til at sætte konkrete tal på partiets store udspil om at indføre en differentieret pensionsalder, samt størrelsen på overførselsindskomster, der vækker frustration hos de andre partier.  

- Kritikken fra de Radikale, Alternativet og Enhedslisten viser, at Mette Frederiksen vil blive udfordret benhårdt fra sit parlamentariske grundlag både nu og fremover. Det vil udløse konfrontationer og kriser, hvis Mette Frederiksen ender i Statsministeriet, skriver Thomas Larsen.

S går frem

Ifølge Thomas Larsen bunder kritikken af Mette Frederiksens udspil også i en markant fremgang til Socialdemokratiet i de seneste meningsmålinger.

- Et stærkt valgresultat for Socialdemokratiet vil gøre det endnu vanskeligere for de Radikale, Enhedslisten og Alternativet at få indflydelse på en ny S-regerings kurs. Derfor er de også klar til at opstille barrierer for Mette Frederiksen, skriver Thomas Larsen. 

Den nyeste meningsmåling lavet af Voxmeter fra d. 18 februar giver rød blok en solid føring på 53,2 %.

Samtidig står Socialdemokratiet til at få 53 mandater, hvilket er tyve flere end Venstre, der ifølge meningsmålingen bliver det andenstørste parti.

Lært af løftebrud 

Thomas Larsen mener også, at Mette Frederiksen vil undgå at rende ind i de samme sager om løftebrud som hendes forgænger Helle Thorning Schmidt.

- Derfor er partiets oplæg til den kommende valgkamp snarere kalkeret efter Lars Løkke Rasmussens strategi forud for valget i 2015, da han satte en række »retninger« og pejlemærker, som han ville styre efter, skriver han i analysen. 

Thomas Larsen mener dog også, at Socialdemokratiets strategi ser ud til at virke, selvom den vækker vrede og frustration hos kollegerne i rød blok. 

- Foreløbig er de kolde kendsgerninger, at Mette Frederiksen har succes med sin metode. Som meningsmålingerne ser ud, ligner hun en kommende regeringschef, og derfor vil hun holde fast, mener Thomas Larsen 

 

 

via Listen To News