Administration 

Det skal du se på TV i januar

TV/Streaming
Dommerne fra X Factor
Allerede 1. januar begynder den spritnye sæson af "X Factor". (Foto: Ritzau Scanpix)

Godt nytår – der er meget at se frem. Og det gælder både på flow-TV og streaming

2020 er heldigvis tæt på at slutte – med årets måske bedste nyhed: Nemlig at vaccinen mod Covid-19 nu rulles ud, og der derfor er begrundet håb om, at 2021 kan blive lidt mere socialt end 2020. TV og streaming-tjenesterne har for mange i det forgangne år været en kærkommen kilde til masser af solid underholdning under selv-isolationen, og når vi trods vaccinen endnu ikke for alvor kan kaste os ud i et mere almindeligt liv, er der heldigvis også i januar 2021 masser af bud på sublim underholdning på skærmen.

På TV 2 starter det nye år med endnu en runde ”X Factor” og hovedkanalen er sammen med TV 2 Sport og TV 2 Play også klar med VM i håndbold for herrer. På HBO Nordic kan man endelig se frem til afslutningen af den helt fantastiske serie ”Vikings”, hvor de sidste seks afsnit nu er gjort klar til streaming: Lykkes det Ivar, spillet af danske Alex Høgh, at erobre det hele?

Der er meget mere underholdning på alle platforme, og Avisen.dk har herunder samlet en række af de mest interessante tv- og streamingnyheder, du kan se frem til i årets første måned.

Nyd dem i januar og rigtig godt nytår!

X FACTOR PÅ TV 2
På TV 2 spiller de stærkt ud på årets første dag – nemlig med endnu en sæson af X Factor, hvor dommerne Thomas Blachman, Oh Land og Martin Jensen sidder klar til at bedømme håbefulde sangtalenter, når de møder op til casting foran dommerbordet. Og i år med Melvin Kakooza som barselsvikar i værtsrollen i stedet for Sofie Linde. Lykkes det i år at finde en stjerne, der holder længere end programmerne sendes? Det betyder egentlig ikke så meget, for det er med sikkerhed svært underholdende at følge både castingen og de kommende liveprogrammer. Formatet er sikker fredagsunderholdning for hele familien.
HVOR: TV 2
HVORNÅR: FREDAG D. 1. JANUAR KL. 20.00

 

VIKINGS PÅ HBO NORDIC

Scene fra Vikings
Foto: HBO

Så kan du endelig se frem til afslutningen på den medrivende serie Vikings, som HBO Nordic serverer de sidste seks afsnit af. I afslutningen står det endelige slag mellem ”Rus” og vikingerne, Ivar Benløs og hans brødre. Ubbe er på Island og vil udleve sin fars drøm om at rejse længere vestpå end nogen andre vikinger, mens der i England står en konge af Wessex og venter på, at også han må se Ivar Benløs i øjnene en sidste gang. HBO Nordic har lagt alle seks afsnit ud på en gang, så det er bare med at binge løs…
HVOR: HBO NORDIC
HVORNÅR: STREAMINGKLAR FRA D. 30. DECEMBER

 

 

EQUINOX PÅ NETFLIX

Scene fra Equinox
Foto: Netflix

Netflix serverer den kun anden danske Netflix Original-serie. Serien består af seks episoder og er baseret på den anmelderroste podcast Equinox 1985 af Tea Lindeburg og har blandt andre Danica Curcic (Broen, Kriger) og Lars Brygmann (Dicte) på rollelisten. Equinox er en overnaturlig thriller om en ung kvinde ved navn Astrid (Danica Curcic), der er stærkt berørt af sin søsters og søsterens klasses uforklarlige forsvinden tilbage i 1999. Serien foregår i Danmark og springer frem og tilbage mellem nutiden og året 1999, hvor det hele begyndte, da Astrid kun var ni år gammel. Her forsvinder en klasse af nyudklækkede studenter sporløst. Da en af de tre overlevende fra 1999 kontakter hende gennem hendes radioprogram og kort derefter dør på mystisk vis, er Astrid fast besluttet på at finde ud af, hvad der skete med hendes søster og gymnasieklassen.
HVOR: NETFLIX
HVORNÅR: TILGÆNGELIG FRA 30. DECEMBER

 

DEN KONGELIGE LIVGARDE PÅ DISCOVERY+

Garder i nærbillede
Foto: Krestine Havemann

Discovery+ er det nye navn for Dplay, og her kan du i januar tage med på besøg hos Danmarks nok mest berømte regiment – nemlig Den Kongelige Livgarde. I denne sæson to tager de os med tæt på Livgardens sergenter og officerer, altså de ambitiøse ledere, der i en ung alder har valgt en karriere som soldat. De skal gøre grønne rekrutter til kampklare soldater, der kan beskytte kongehuset. For at det kan lykkes, skal de unge sergenter sætte sig i respekt lige fra første kommando. Serien kan også ses på tv-skærmen på Kanal 5.
HVOR: DISCOVERY+ og Kanal 5
HVORNÅR: PREMIERE 5. JANUAR

 

JAGET VILDT PÅ DISCOVERY+

deltagere i Jaget Vildt
Per Arnesen/Dicovery+

I en helt ny programserie skal otte kendte danskere, opdelt i par, forsøge at udmanøvrere et hold af garvede efterforskere, der jagter dem overalt, og med alle moderne eftersøgningsmetoder. De fire hold på flugt er Nicklas Bendtner og Philine Roepstorff, Katerina Pitzner og hendes datter Ophelia Pitzner, tv-vært Ibi Støving og komikeren Mikkel Klint Thorius. Det sidste hold er Patrik Wozniacki og MMA-fighteren Mark O. Madsen. De skal undgå efterforskerne i 10 dage og nå et fly ud af Danmark.
HVOR: DISCOVERY+
HVORNÅR: PREMIERE 7. JANUAR

 

33 PÅ XEE

Scene fra serien 33
Foto: Kenneth Nguyen

Serien 29 har været en af Xees største danske succeser de sidste år. Og nu kommer den sidste sæson om Julie og Jespers trediveårskrise, der startede i 2018. I den nye sæson har Julie etableret sig med Mads, men Martin bliver ved med at spøge. Og Jesper får for første gang i sit liv følelser for en mand, hvilket udfordrer hans selvopfattelse og hans drømme om fremtiden. Det at blive 33 år og få et barn har generelt ikke ændret på, at vennerne Julie og Jesper stadig kæmper med at finde den rigtige vej i livet. Men voksenlivet har for alvor gjort sit indtog i Julie og Jespers hverdag, da de nu har deres fællesbarn Theo på halvandet år. Men midt i ansvarligheden og fornuften banker ungdommens fristelser pludselig på.
HVOR: XEE
HVORNÅR: Stream serien fra 1. januar eller på flow-tv fra mandag d. 4. januar.

  

VM I HÅNDBOLD PÅ TV 2

Mikkel Hansen på håndboldbanen
Foto: Ritzau Scanpix

Håndbold har for alvor tag i seerne, som det danske kvindelandshold netop har bevist. Og i januar er der for alvor lagt op til spænding, når TV 2-kanalerne lægger skærm til VM i herrehåndbold fra Egypten. Her skal det danske landshold forsvare VM-guldet, og mon ikke seerne vil følge intenst med? Danmark møder i den indledende pulje D Argentina, Bahrain og D.R. Congo. Der er VM-finale den 31. januar. Slutrunden i Egypten er den 27. udgave af VM i herrehåndbold og afvikles i værtsbyerne Cairo, Alexandria og Giza. Danmark skal i kamp første gang søndag d. 17. januar. Se evt. hele sendeplanen her
HVOR: TV2-KANALER
HVORNÅR: FRA D. 14. JANUAR

 

KLASSEN PÅ DRTV

De medvirkende i Klassen
Foto: DR

På DRTV er der i januar sæsonpremiere på 10. sæson af Klassen, hvor du kan følge Luca, som bliver mobbet af drengene fra 9. klasse, og som derfor tager en ond hævn. Lucas ven Xander, som tidligere var klassens lede dreng, redder ham dog og tager skylden for hele skandalen. Det bliver prikken over i’et på hans perlerække af katastrofer på skolen, og Xander bliver bortvist. Klassen går på mest dramatiske vis et nyt år i møde, der også byder på tematikker som kropsfiksering, digital adfærd, ensomhed - men heldigvis også masser af kærlighed, venskab og sammenhold. Man kan se de forudgående ni sæsoner lige her.
HVOR: DRTV
HVORNÅR: SÆSONPREMIERE D. 5. JANUAR KL 06.00 PÅ DRTV
Se trailer til den nye sæson her

  

FISHERMANS FRIEND på PARAMOUNT+

Scene fra Fishermans Friend
Paramount+

Det altid rart med en god film, og på Paramount+ kan du blandt andre finde denne lille perle, der har premiere i januar. Det er filmen Fishermans Friend – historien om musikmanageren og storbysinglen Danny, der modvilligt er taget på polterabendtur i Cornwall. Her opdager han en gruppe lokale fiskere, der kan synge sømandsviser, som går lige i hjertet og tårekanalerne. Filmen er baseret på virkelige hændelser.
HVOR: PARAMOUNT+
HVORNÅR: KAN STREAMES FRA D. 1.JANUAR

 

KRUDTTTØNDEN PÅ C MORE

Poster til "Krudttønden"
Foto: C More

Streamingtjenesten C More byder på en dansk film i januar. Det er Krudttønden - en dansk dramathriller inspireret af terrorangrebene i København i 2015. Rollelisten tæller navne som Nikolaj Coster-Waldau, Lars Brygmann og Jakob Oftebro. Filmen følger en række mennesker, som befinder sig i centrum af hændelserne både før, under og efter angrebene.
HVOR: C MORE
HVORNÅR: FRA D. 7. JANUAR

 

LYKKEBUGTEN PÅ VIAPLAY

Poster til "Lykkebugten"
Foto: Viaplay

Lykkebugten” er skabt af den berømte svenske forfatter Camilla Läckberg. Viaplay byder i det nye år på en ny sæson i otte afsnit – fyldt med humor, spænding, drama og kærlighed. I sæson to kæmper politibetjenten Johanna fortsat med mordefterforskningen sammen med sine kollegaer, men sagen tager konstant nye og uventede drejninger. Da veninden Madeline, som alle tror har været død i 18 år, pludselig vender tilbage, kompliceres sagen yderligere. Derudover sættes Johannas forhold til barndomskæresten Danne på prøve, da han står og skal vælge mellem hende og sin kone Pernille. Og det største spørgsmål af alle: Hvem er seriemoderen i Lykkebugten?
HVOR: VIAPLAY
HVORNÅR: PREMIERE D. 19. JANUAR

 
WANDAVISON PÅ DISNEY+
 
Scene fra Wandavision
Foto: Disney+
 
WandaVision er en ny serie, man kan se frem til på Disney+. Det er en skøn blanding af en klassisk tv-serie og Marvels Cinematic Universe. Elizabeth Olsen spiller rollen som Wanda Maximoff, mens Paul Bettany spiller Vision. De har begge superkræfter, men lever et stille forstadsliv, da de begynder at mistænke, at alt ikke helt er som det skal være. Den. Nye serie er instrueret af Matt Shaman og skrevet af Jan Schaeffer. 
HVOR: DISNEY+
HVORNÅR: PREMIERE 15. JANUAR

 

 

Portræt af Nicklas Bendtner og hans kæreste Philine. Bendtner har solbriller på.
Kendte

Bendtner tordner mod

medierne efter indbrud

Politi med vandkanon mod demonstranter
Nyheder

Corona-udgangsforbud

udløser optøjer 

En politibil i bevægelse.
Krimi

Tyve kørte galt –

med politiet i hælene

Pelle Peter Jencel og Maria Jencel til DMA uddelingen i efteråret.
Underholdning

DR-værter: Lavede

baby under nedlukning

Den brændende dukke  med statsministerens hoved på.
Krimi

Dukkeafbrændingen:

Tre anholdt - en på fri fod

En dame smiler mens hun rører ved sit lange grå hår
Sundhed

Derfor bliver nogen hurtigere

gråhåret end andre

En vaccine dosis trækkes op i en nål. Glasset holdes af en hånd med en blå plastik handske.
Nyheder

Chok på sygehus:

Ansatte snyder

med vaccinekø

Et fly og en grædende kvinde i lufthavnen
Krimi

Nye undersøgelser:

MH370 blev skudt ned

En amerikansk snigskytte i nogle bjerge skyder
Helt vildt

Snigskytte dræber fem terrorister

med ét skud

Nyheder

Uafklaret Støjberg:

Jeg er stadig venstremand 

Melania og Donald Trump den sidste dag på vej op i et fly
Kendte

Rygter florerer:

Skilsmisse på vej

Underholdning

Danmarks yngste prinsesse 

fylder år

Et poolbord
Krimi

15 unge festede ulovligt 

med poolbord og bar i værksted

En mand bliver testet for corona
Corona

Positivprocent fra lyntest er

under 1 for tiende dag i træk

Politi i lufthavn går med mistænkt
Krimi

Verdens mest eftersøgte narkobaron:

ANHOLDT

Nyheder

Kinesisk minearbejder er reddet efter to uger under jorden

billede af signe lindkvist
Kendte

Signe Lindkvist
er rasende:
"Kæmpeidioter"

billede af Janni Ree
Kendte

Janni Ree i

kovending:

- Undskyld

billede af Lars Løkke Rasmussen
Nyheder

Lars Løkke-parti

kan brage ind

i Folketinget

Nicklas Bendtner
Kendte

Nicklas Bendtner
fanget i Dubai

Anne Louise Hassing ses her sammen med fire kolleger i badehotellet
Kendte

"Badehotellet"-stjerne

springer ud med

liderlig fortælling

johanne schmidt-nielsen sidder med hovedet i den ene hånd
Kendte

Johanne Schmidt-
Nielsen: Jeg skal

være mor igen

billede af skilt af med teksten ingen adgang på grund af corona
Corona

Fire kommuner

ligger under

bekymringsgrænse

sundhedsperson står med en test i hænderne
Corona

Britisk variant fylder mere i smittetallene

Billede af Larry King
Kendte

Den legendariske 

tv-vært Larry King

er død

politiets afspærringstape ses i buske
Krimi

Opdateret:

41-årig fængslet for drab

Michael Aastrup Jensen iført butterfly sammen med sin kone
Nyheder

Venstre-profil

beklager dybt:

- Det var en fejl 

skuespilleren Esben Dalgaard smiler
Underholdning

Dansk stjerne

skal tabe sig 30 kilo 

billede af skattestyrelsens hjemmeside
Nyheder

Her er jokeren

i årsopgørelsen

skuespilleren robert hansen smiler
Kendte

Robert Hansen sammen

med kæresten igen

kvinde med mundbind viser lottokupon
Helt vildt

Lotto-vanvid:

Vinder 6 milliarder

kroner 

strand med palmer under blå himmel
Rejser

Danskere bestiller rejser

- risikerer at miste både

ferie og penge

soldater ligger på jorden i p-kælder
Nyheder

Biden undskylder:

Soldater måtte

sove i P-kælder

venstres Michael Aastrup Jensen smiler
Nyheder

Kritik af V-ordfører:

Rejste til Dubai

med kæresten

sundhedsmedarbejder med ansigtsmaske står med vatpind og reagensglas
Nyheder

Laveste antal positive

siden september

Karsten Ree portræt
Kendte

Karsten Ree siger nej til vaccine

Hotel Burj Al Arab i Dubai
Nyheder

Trods negativ test:

33 danskere smittet i Dubai

chefforsker Patrick Vallance
Nyheder

Boris Johnson: Britisk mutation kan være mere dødelig

Kurt Thyboe med Karina Frimodt i baggrunden
Kendte

Kurt Thyboe i dyb sorg:

Min kvinde er død

Smilende kronprins ved skrivebord
Nyheder

Kronprinsen til møde om krænkelser

Ampul med vaccine
Corona

Flere vacciner forsinkes

Bil på hovedet på mark
Krimi

Alvorlig motorvejsulykke:

Bil endte på mark

stadion i Qatar
Sport

DBU afviser Qatar-boykot

sort mus på et bord
Helt vildt

Sensation:

Forskere får lamme

mus til at gå igen

Pernille Rosenkrantz-Theil på pressemøde
Nyheder

Vil aflyse alle eksamener i folkeskolen

hjemmetest-kit til coronatest
Corona

Hjemmetest kan

blive det nye våben

i corona-kampen

elg kigger ind i bil hvor der sidder en bekymret hund
Dyreliv

Her er årets

vildeste billeder

Nyheder

Strandede danskere

må selv finde hjem

kanyle og vaccineglas
Corona

9 ud af 10 danskere

siger ja til vaccine

Johannes Langkilde og Katrine Muff sidder foran en piano
Film og TV

Værtens hemmelighed:

Overvejede karriere

i musikken 

Arnold Schwarzenegger sidder i bil med sort mundbind og plaster på skulderen
Kendte

Arnold Schwarzenegger

har fået sprøjten

redningsarbejdere ved mine i kina
Krimi

Kamp mod uret:

Minearbejdere fanget

under jorden 

græsk strand set fra oven
Corona

Tiden er ikke moden:

Afviser vaccinepas

Daniel Craig med solbriller går på gade i rollen som James Bond
Film og TV

James Bond udskudt

igen igen igen

fly på landingsbanen i lufthavnen i Dubai
Rejser

Stopper alle fly

fra Dubai

Helle Thorning-Schmidt med korslagte arme.
Nyheder

Helle Thorning skal undersøge Trump

Nick Hækkerup på pressemøde
Nyheder

Nederlag til regeringen

To dinosaurer
Dyreliv

For første gang:

Dansk forsker finder

numsehul fra dinosaur

Annette Heick og Jesper Vollmer til reception
Kendte

Annette Heicks mand:

Så tæt var jeg på at dø

Natasja Crone i nedringet sort gallakjole sammen med Rasmus Tantholdt til en premiere.
Kendte

Turbulent forhold

Anders Steen Brandt
Film og TV

DR stjæler vejrvært fra TV2

Brændende bygning
Nyheder

Mindst 15 omkommet i brand på plejehjem

Mand suger på e-cigaret
Nyheder

Ny rapport:

Passiv rygning fra

e-cigaretter skader

Nyborg Slot set fra parken
Nyheder

Aflyser stor jubilæumsfest:

Byen er ældre end troet

københavns byret set udefra
Krimi

Mystisk sag: Kvinde

overså sin mands lig

Glade mennesker på festival
Nyheder

Kæmpe festival aflyst

Matte Frederiksen på Amalienborg under sidste ministerrokade.
Nyheder

Mette afslører

ministerrokade

Lars Mikkelsen i kostume fra Badehotellet. Her taler han i telefon.
Underholdning

Det bli'r i familien:

Lars Mikkelsen får rolle

i "Badehotellet" med

sin kone og søn

Krimi

Kevin Magnussen

vinder millionopgør

mod tidligere manager

Billede fra nyhavn i København.
Nyheder

Ulækker rekord:

Så KLAM er København

Amanda Gorman på talerstolen under indsættelsen af Joe Biden.
Nyheder

Stjerne for en aften:

Alle elsker ung digter

En saftig bøf bliver skåret ud.
Mad og drikke

Disse danskere

dropper kødet

En ung kvinde ligger på en seng på maven med åbne øjne.
Sundhed

Sover du dårligt?

Her er søvnekspertens

10 bedste råd

en person står på langrendsski ved en skov. Der ligger godt med sne overalt.
Nyheder

Skiferien hænger i

en tynd tråd:

Her er alternativerne

Joe Binden i det ovale kontor med mundbind på
Nyheder

Bidens første arbejdsdag:

Rydder op efter Trump

billede af robert hansen
Kendte

Robert Hansen

er single igen

billede af Robbie Willams
Kendte

Robbie Williams er

"ret syg" af covid-19

ældre borger bliver vaccineret
Nyheder

Borgere over 85 år må vente lidt på første vaccinestik

billede af Mai Manniche
Kendte

Mai Manniche provokerer:

- Nu booker jeg ferie til Dubai

Nyheder

Joe Biden er taget i ed som USA's præsident