Administration 

Det skal du se i december

TV/Streaming
Lars brygmann holder om to børn
Lars Brygmann har en af hovedrollerne i "Equinox", der kommer på Netflix (Foto: (Foto: Netflix))

Her får du inspiration til gode film og serier, som du kan kaste dig over i december. 

Så er det endelig blevet december og tid til hygge, søde sager og til at putte sig med en god film eller serie. Traditionen tro har tv-stationer og streamingtjenester et væld af gode tilbud i denne mørke tid. Avisen.dk har her samlet en række af de mest interessante, nye tilbud, som du kan kaste dig over i december. Vi har med vilje renset listen for de sædvanlige julekalendere og klassiske julefilm, som selvfølgelig hører julen til, men som vi ved, du sagtens selv kan finde frem til.

Du kan blandt andet glæde dig til den længe ventede Ridley Scott-film ”Raised by Wolves” på HBO Nordic med danske Amanda Collin i hovedrollen. Netflix lancerer i december deres anden, danske tv-serie med thrilleren ”Equinox”, mens DR TV har premiere på programmet ”5 år senere”, hvor fem kendte danskere for fem år siden gav forseglede interviews med bud på, hvordan verden ville se ud i 2020/2021. Disney+ spiller ud med den nye Pixarfilm ”Sjæl”, der er værd at se frem til. 

Skuespilleren Mads Mikkelsen lægger aktuelt biograferne ned i både ”Druk” og ”Retfærdighedens Ryttere”, og kan du ikke få nok af ham, kan du i december opleve ham på engelsk, når han spiller hovedrollen i filmen ”Arctic” på Paramount+. 

Få herunder gode bud på de mest interessante nyheder i december. Udover de mange julekalendere, naturligvis. 

Rigtig glædelig jul og godt nytår.

”EQUINOX” på Netflix

Lars brygmann holder om to børn
Lars Brygmann har en af hovedrollerne i "Equinox", der kommer på Netflix (Foto: Netflix)

Du skal godt nok vente til sidst i december, men d. 30. december smider Netflix deres kun anden danske original-serie i kataloget med verdenspremieren på den overnaturlige thrillerserie ”Equinox”. Serien er på seks episoder og foregår i Danmark med blandt andre Danica Curcic (Broen, Kriger) og Lars Brygmann (Dicte) på rollelisten. Serien bygger på podcasten ”Equinox 1985” af Tea Lindeburg og handler om en ung kvinde, Astrid, der er stærkt berørt af sin søsters og søsterens klasses uforklarlige forsvinden tilbage i 1999. Serien springer frem og tilbage mellem nutiden og året 1999, hvor det hele begyndte. 

HVOR: NETFLIX
HVORNÅR: FRA D. 30. DECEMBER

Se traileren her: 

“RAISED BY WOLVES” på HBO NORDIC

kvinde i tætsiddende dragt går i landskab med seks børn
Danske Amanda Collin spiller hovedrollen i "Raised by Wolves" (Foto: HBO Nordic)

Raised by Wolves følger to menneskelignende androider, Mother og Father, som har fået til opgave at opdrage menneskebørn på en mystisk jomfruplanet. Da den voksende koloni af mennesker pludselig er i fare for at blive ødelagt på grund af religiøse forskelle, finder androiderne ud af, at det er en svær opgave at kontrollere menneskers tro. Danske Amanda Collin (Undtagelsen, En frygtelig kvinde) spiller hovedrollen som Mother, og Abubakar Salim (Fortitude, Jamestown) spiller Father. Travis Fimmel (kendt som Ragnar Lothbrok i Vikings) er også på rollelisten. Serien er skabt og skrevet af Aaron Guzikowski (Prisoners), og Ridley Scott har instrueret. 

HVOR: HBO NORDIC
HVORNÅR: D. 16.DECEMBER

Se traileren her: 

”5 ÅR SENERE” PÅ DR TV

Thomas Blachman, Peter Aalbæk, Margrethe Vestager, Stine Bosse og Morten Messerschmidt står ved cafeborde ved havn
Thomas Blachman, Peter Aalbæk, Margrethe Vestager, Stine Bosse og Morten Messerschmidt kom i 2015 med deres bud på, hvordan verden ville se ud i dag. (Foto: DR)

Hvad havde du svaret, hvis du for fem år siden var blevet spurgt om, hvordan verden ville se ud i dag? Det blev Thomas Blachman, Margrethe Vestager, Peter Aalbæk, Morten Messerschmidt og Stine Bosse spurgt om, før begivenheder som corona, #MeToo og Krudttønden. De fem personligheder gav en række interviews om deres syn på dem selv og på tidsånden. Optagelserne blev siden forseglet og gemt. Nu er tiden inde til at åbne tidskapslen. For hvad er der egentlig sket på bare fem år i verdens- og danmarkshistorien, og ikke mindst i de fem kendte danskeres personlige liv? 

HVOR: DR TV
HVORNÅR: FRA D. 6. DECEMBER PÅ DR TV.

”SJÆL” PÅ DISNEY+

billede fra tegnefilm - en mand står på gaden med en taske i hånden
"Sjæl" kan ses på Disney+ fra den 25. december. (Foto: Disney+)

Disney har naturligvis et væld af de klassiske julefilm på platformen i hele december. Men d. 25. december kan man se frem til premieren på den seneste Pixar-kreation, "Sjæl", som introducerer os til Joe Gardner - en musiklærer i skolen, som får sit livs mulighed for at spille på den bedste jazzklub i byen. Men et lille fejltrin fører ham fra New York Citys gader til The Great Before - et fantastifuldt sted, hvor nye sjæle får deres personligheder, særheder og interesser, inden de rejser til Jorden. “Sjæl” vil fra premieren være tilgængelig med både dansk tale og i den originale amerikanske version. 

HVOR: DISNEY+
HVORNÅR: FRA D. 25. DECEMBER

Se traileren her:

”BECK – UDEN FOR ENHVER TVIVL” PÅ C MORE

Så er den anden af de fire nye Beck-film klar på C More. Der bliver gjort et makabert fund i bagagerummet på en bil, og Beck-gruppen havner i en koldblodig morders skudlinje. Men intet er, hvad det giver sig ud for. Gruppen bliver genstand for en stressende intern undersøgelse, og Oskar havner i et svært dilemma. Presset stiger på Beck-gruppen fra alle sider, da medierne får nys om den mislykkede politiindsats og det grusomme fund i bagagerummet. De fire nye Beck-film er en fortsættelse fra, hvor vi sidst forlod Beck-gruppen. Martin Beck (Peter Haber) er nu en højt rangeret chef. Alexandra Beijer (Jennie Silfverhjelm) leder arbejdet i gruppen, og har Steinar (Kristofer Hivju), Oskar Bergman (Måns Nathanaelson), Ayda Cetin (Elmira Arikan) og Jenny Bodén (Anna Asp) ved sin side. 

HVOR: C MORE
HVORNÅR: 4. DECEMBER

Se traileren her:

”WACO” PÅ C MORE

to mænd står i ørkenen og skuler
"Waco" kan ses på C More fra 8. december. (Foto: C More)
 

True crime-serie om den dødbringende belejring af en religiøs sekt i USA. Serien er baseret på en voldsom FBI-aktion i Waco i 1993, der varede 51 dage – og som endte i et flammehav, der sammen med en skudduel med sektens medlemmer endte i 76 døde.  Det er den længste skudduel i USAs historie, der dengang blev fulgt live på CNN. I hovedrollerne ses Michael Shannon og Taylor Kitsch. Waco består af seks episoder med to nye afsnit hver uge.  

HVOR: C MORE
HVORNÅR: FRA D. 8. DECEMBER

Se traileren her:

”SUNDAY - JULESPECIAL” PÅ XEE

smilende mand i julemandskostume
Xee-komedien "Sunday" kommer også i en julespecial. (Foto: Xee)

Xee’s mest sete og streamede, danskproducerede serie er den prisbelønnede, humoristiske "Sunday" - en historie om den godmodige og altid positive kenyaner Sunday, der bliver hentet til FC Fredericia af en panisk cheftræner. Hovedrollen spilles af Melvin Kakooza og i december kommer Sunday - julespecial, hvor Sundays plan om at holde jul i Kenya går i vasken. Han kommer derfor til at opleve en ægte dansk jul for første gang. FC Fredericia afholder deres årlige juleindsamling, og da der udloddes en rejse til den, der samler flest penge ind, øjner Sunday chancen for alligevel at komme hjem til Kenya i juleferien. Men dagen og ikke mindst aftenens julefrokost på den lokale kro udvikler sig noget anderledes, end han havde regnet med.

HVOR: XEE
HVORNÅR: FRA D. 14. DECEMBER 

Se traileren her:

”ARCTIC” PÅ PARAMOUNT+

Arctic er en dramatisk overlevelsesfilm, hvor danske Mads Mikkelsen spiller hovedrollen som en mand, der efter en flyulykke er strandet alene i Arktis. Her overlever han fra dag til dag, hvor han må lære sig selv at klare sig i det iskolde miljø ved at fange fisk og søge ly i flyvraget med et dagligt håb om at blive reddet. Snart må han dog indse, at han må forlade vraget og selv gå efter hjælp. Her begiver han sig ud på en farefuld færd udi det ukendte og livsfarlige miljø. 

HVOR: PARAMOUNT+
HVORNÅR: FRA 1. DECEMBER

Se traileren her: 

”THE HEAD” PÅ VIAPLAY

to personer i røde jakker omfavner hinanden på Sydpolen
Gyseren "The Head" foregår på Sypolen og har danske Alexandre Willaume på rollelisten (Foto: Viaplay)

Det er vinter på Sydpolen, hvor solen meget snart forsvinder i de næste seks måneder. En mindre gruppe forskere vælger på trods af det ekstreme vejr at blive på den arktiske forskningsbase Polaris IV for at fortsætte deres forskning i klimaforandringerne. Men da det bliver sommer, og officeren Johan Berg (Alexandre Willaume) vender tilbage til forskningsstationen på Sydpolen, er gruppen af forskere enten døde eller forsvundet. En morder er på fri fod. The Head er en gyser med flere internationale stjerner blandt castet som danske Alexandre Willaume (Hidden), Laura Bach (Those who Kill), John Lynch (‘The Terror’), Katharine O’Donnelly (‘Mary Queen of Scots’) og Amelia Hoy (‘Killing Eve’). The Head er i seks episoder, og serien er filmet på Tenerife og Island. 

HVOR: VIAPLAY
HVORNÅR: FRA D. 6. DECEMBER

Se traileren her:

”HVEM DRÆBTE STINE GEISLER?” PÅ D PLAY OG KANAL 5

skilt med navnet teglgård Stræde hænger på husmur
En af Danmarkshistoriens største mordgåder er under lup i "Hvem dræbte Stine Geisler?" (Foto: Discovery Networks)
 

Serien om drabet på Stine Geisler startede godt nok allerede 25. november, men der er nye afsnit i december! Mordet på Stine Geisler er danmarkshistoriens største, uopklarede drabssag med over 4000 afhørte og massiv medieomtale. I 30 år har man forgæves forsøgt at opklare drabet på den 18-årige gymnasieelev. Nu har en tidligere efterforsker, en forfatter og en journalist, der er tæt på sagen, set på sagen igen. De undersøger nye spor, taler med nye øjenvidner og nye mistænkte. Alt sammen for at komme tættere på hvem, der dræbte Stine Geisler. Teamet består af efterforsker Sebastian Richelsen, journalist Jeppe Facius og forfatter Søren Baastrup, der har fået flere nye og lovende tip om, hvem der kan være drabsmanden.  De opsporer og konfronterer både tidligere, nuværende og nye mistænkte. I fællesskab vil teamet undersøge alle løse ender og efterprøve de nye tip, de har fået i håb om, at de kan opklare, hvem der slog Stine Geisler ihjel og hvorfor.

HVOR: D PLAY/KANAL 5
HVORNÅR: FRA 25. NOVEMBER – NYE AFSNIT HVER ONSDAG. 

Portræt af Nicklas Bendtner og hans kæreste Philine. Bendtner har solbriller på.
Kendte

Bendtner tordner mod

medierne efter indbrud

Politi med vandkanon mod demonstranter
Nyheder

Corona-udgangsforbud

udløser optøjer 

En politibil i bevægelse.
Krimi

Tyve kørte galt –

med politiet i hælene

Pelle Peter Jencel og Maria Jencel til DMA uddelingen i efteråret.
Underholdning

DR-værter: Lavede

baby under nedlukning

Den brændende dukke  med statsministerens hoved på.
Krimi

Dukkeafbrændingen:

Tre anholdt - en på fri fod

En dame smiler mens hun rører ved sit lange grå hår
Sundhed

Derfor bliver nogen hurtigere

gråhåret end andre

En vaccine dosis trækkes op i en nål. Glasset holdes af en hånd med en blå plastik handske.
Nyheder

Chok på sygehus:

Ansatte snyder

med vaccinekø

Et fly og en grædende kvinde i lufthavnen
Krimi

Nye undersøgelser:

MH370 blev skudt ned

En amerikansk snigskytte i nogle bjerge skyder
Helt vildt

Snigskytte dræber fem terrorister

med ét skud

Nyheder

Uafklaret Støjberg:

Jeg er stadig venstremand 

Melania og Donald Trump den sidste dag på vej op i et fly
Kendte

Rygter florerer:

Skilsmisse på vej

Underholdning

Danmarks yngste prinsesse 

fylder år

Et poolbord
Krimi

15 unge festede ulovligt 

med poolbord og bar i værksted

En mand bliver testet for corona
Corona

Positivprocent fra lyntest er

under 1 for tiende dag i træk

Politi i lufthavn går med mistænkt
Krimi

Verdens mest eftersøgte narkobaron:

ANHOLDT

Nyheder

Kinesisk minearbejder er reddet efter to uger under jorden

billede af signe lindkvist
Kendte

Signe Lindkvist
er rasende:
"Kæmpeidioter"

billede af Janni Ree
Kendte

Janni Ree i

kovending:

- Undskyld

billede af Lars Løkke Rasmussen
Nyheder

Lars Løkke-parti

kan brage ind

i Folketinget

Nicklas Bendtner
Kendte

Nicklas Bendtner
fanget i Dubai

Anne Louise Hassing ses her sammen med fire kolleger i badehotellet
Kendte

"Badehotellet"-stjerne

springer ud med

liderlig fortælling

johanne schmidt-nielsen sidder med hovedet i den ene hånd
Kendte

Johanne Schmidt-
Nielsen: Jeg skal

være mor igen

billede af skilt af med teksten ingen adgang på grund af corona
Corona

Fire kommuner

ligger under

bekymringsgrænse

sundhedsperson står med en test i hænderne
Corona

Britisk variant fylder mere i smittetallene

Billede af Larry King
Kendte

Den legendariske 

tv-vært Larry King

er død

politiets afspærringstape ses i buske
Krimi

Opdateret:

41-årig fængslet for drab

Michael Aastrup Jensen iført butterfly sammen med sin kone
Nyheder

Venstre-profil

beklager dybt:

- Det var en fejl 

skuespilleren Esben Dalgaard smiler
Underholdning

Dansk stjerne

skal tabe sig 30 kilo 

billede af skattestyrelsens hjemmeside
Nyheder

Her er jokeren

i årsopgørelsen

skuespilleren robert hansen smiler
Kendte

Robert Hansen sammen

med kæresten igen

kvinde med mundbind viser lottokupon
Helt vildt

Lotto-vanvid:

Vinder 6 milliarder

kroner 

strand med palmer under blå himmel
Rejser

Danskere bestiller rejser

- risikerer at miste både

ferie og penge

soldater ligger på jorden i p-kælder
Nyheder

Biden undskylder:

Soldater måtte

sove i P-kælder

venstres Michael Aastrup Jensen smiler
Nyheder

Kritik af V-ordfører:

Rejste til Dubai

med kæresten

sundhedsmedarbejder med ansigtsmaske står med vatpind og reagensglas
Nyheder

Laveste antal positive

siden september

Karsten Ree portræt
Kendte

Karsten Ree siger nej til vaccine

Hotel Burj Al Arab i Dubai
Nyheder

Trods negativ test:

33 danskere smittet i Dubai

chefforsker Patrick Vallance
Nyheder

Boris Johnson: Britisk mutation kan være mere dødelig

Kurt Thyboe med Karina Frimodt i baggrunden
Kendte

Kurt Thyboe i dyb sorg:

Min kvinde er død

Smilende kronprins ved skrivebord
Nyheder

Kronprinsen til møde om krænkelser

Ampul med vaccine
Corona

Flere vacciner forsinkes

Bil på hovedet på mark
Krimi

Alvorlig motorvejsulykke:

Bil endte på mark

stadion i Qatar
Sport

DBU afviser Qatar-boykot

sort mus på et bord
Helt vildt

Sensation:

Forskere får lamme

mus til at gå igen

Pernille Rosenkrantz-Theil på pressemøde
Nyheder

Vil aflyse alle eksamener i folkeskolen

hjemmetest-kit til coronatest
Corona

Hjemmetest kan

blive det nye våben

i corona-kampen

elg kigger ind i bil hvor der sidder en bekymret hund
Dyreliv

Her er årets

vildeste billeder

Nyheder

Strandede danskere

må selv finde hjem

kanyle og vaccineglas
Corona

9 ud af 10 danskere

siger ja til vaccine

Johannes Langkilde og Katrine Muff sidder foran en piano
Film og TV

Værtens hemmelighed:

Overvejede karriere

i musikken 

Arnold Schwarzenegger sidder i bil med sort mundbind og plaster på skulderen
Kendte

Arnold Schwarzenegger

har fået sprøjten

redningsarbejdere ved mine i kina
Krimi

Kamp mod uret:

Minearbejdere fanget

under jorden 

græsk strand set fra oven
Corona

Tiden er ikke moden:

Afviser vaccinepas

Daniel Craig med solbriller går på gade i rollen som James Bond
Film og TV

James Bond udskudt

igen igen igen

fly på landingsbanen i lufthavnen i Dubai
Rejser

Stopper alle fly

fra Dubai

Helle Thorning-Schmidt med korslagte arme.
Nyheder

Helle Thorning skal undersøge Trump

Nick Hækkerup på pressemøde
Nyheder

Nederlag til regeringen

To dinosaurer
Dyreliv

For første gang:

Dansk forsker finder

numsehul fra dinosaur

Annette Heick og Jesper Vollmer til reception
Kendte

Annette Heicks mand:

Så tæt var jeg på at dø

Natasja Crone i nedringet sort gallakjole sammen med Rasmus Tantholdt til en premiere.
Kendte

Turbulent forhold

Anders Steen Brandt
Film og TV

DR stjæler vejrvært fra TV2

Brændende bygning
Nyheder

Mindst 15 omkommet i brand på plejehjem

Mand suger på e-cigaret
Nyheder

Ny rapport:

Passiv rygning fra

e-cigaretter skader

Nyborg Slot set fra parken
Nyheder

Aflyser stor jubilæumsfest:

Byen er ældre end troet

københavns byret set udefra
Krimi

Mystisk sag: Kvinde

overså sin mands lig

Glade mennesker på festival
Nyheder

Kæmpe festival aflyst

Matte Frederiksen på Amalienborg under sidste ministerrokade.
Nyheder

Mette afslører

ministerrokade

Lars Mikkelsen i kostume fra Badehotellet. Her taler han i telefon.
Underholdning

Det bli'r i familien:

Lars Mikkelsen får rolle

i "Badehotellet" med

sin kone og søn

Krimi

Kevin Magnussen

vinder millionopgør

mod tidligere manager

Billede fra nyhavn i København.
Nyheder

Ulækker rekord:

Så KLAM er København

Amanda Gorman på talerstolen under indsættelsen af Joe Biden.
Nyheder

Stjerne for en aften:

Alle elsker ung digter

En saftig bøf bliver skåret ud.
Mad og drikke

Disse danskere

dropper kødet

En ung kvinde ligger på en seng på maven med åbne øjne.
Sundhed

Sover du dårligt?

Her er søvnekspertens

10 bedste råd

en person står på langrendsski ved en skov. Der ligger godt med sne overalt.
Nyheder

Skiferien hænger i

en tynd tråd:

Her er alternativerne

Joe Binden i det ovale kontor med mundbind på
Nyheder

Bidens første arbejdsdag:

Rydder op efter Trump

billede af robert hansen
Kendte

Robert Hansen

er single igen

billede af Robbie Willams
Kendte

Robbie Williams er

"ret syg" af covid-19

ældre borger bliver vaccineret
Nyheder

Borgere over 85 år må vente lidt på første vaccinestik

billede af Mai Manniche
Kendte

Mai Manniche provokerer:

- Nu booker jeg ferie til Dubai

Nyheder

Joe Biden er taget i ed som USA's præsident