Det siger de om massakren i Syrien
Syriske regeringsstyrker dræbte torsdag mere end 200 mennesker, de fleste civile. Verden fordømmer massakren:

Villy Søvndal (SF), Danmarks udenrigsminister:

- Jeg er rystet over forlydenderne om en ny massakre begået af det syriske regime, hvor op imod 200 mennesker, inklusive kvinder og børn, skulle være blevet dræbt.

- Massakren viser med al tydelighed, at der er behov for resolut international, politisk handling, der kan tvinge det syriske regime til at stoppe volden og dets åbenlyse foragt for menneskerettighederne.

Robert Mood, lederen for FN's observatørkorps i Syrien (UNSMIS):

- UNSMIS er klar til at gå ind for at verificere kendsgerningerne, når og hvis der kan etableres en troværdig våbenhvile.

Rami Abdel, lederen af Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder:

- Hæren må have fået grønt lys til at begå en massakre af den størrelsesorden, og jeg holder præsident Bashar al-Assad ansvarlig for drabene.

Kofi Annan, tidligere FN-generalsekretær og international fredsmægler:

- Jeg fordømmer disse grusomheder i de stærkest mulige vendinger. Jeg er chokeret og rystet over nyheden, der kommer fra landsbyen Tremseh i nærheden af Hama om intense kampe, store tab og den bekræftede brug af tunge våben.

Josh Earnest, talsmand for Det Hvide Hus:

- Gennem gentagne voldshandlinger mod det syriske folk har Bashar al-Assad mistet sin legitimitet til at lede (landet, red.).

Bernard Valero, det franske udenrigsministeriums talsmand:

- Denne tragedie viser, hvor meget det første skridt hen imod en indstilling af volden skal træffes af den syriske regering.

Gennadij Gatilov, russisk viceudenrigsminister:

- For at være ærlig, vi ikke ser vores partnere være så klar (som Rusland, red.) til at arbejde med oppositionen, og Kofi Annan er den største formidler af denne proces.

- Desværre kan vi indtil videre ikke se nogen praktiske resultater fra ham og hans holds kontakt med oppositionen.

(Kilder: De internationale nyhedsbureauer)

/ritzau/