Det Kongelige Teater Det Kongelige Kapel indtager Ribe Domkirke
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.

Den 11. juni 2017 kommer Det Kongelige Kapel for første gang til Ribe Domkirke og i spidsen for kapellet står den internationalt anerkendte stjernedirigent Michael Boder.

Den første stenkirke i Ribe stod færdig i 1134. Helt så mange år har Det Kongelige Kapel ikke på bagen, men man skal alligevel helt tilbage til Trompeterkorpset ved Christian I's hof i 1448, for at finde orkestrets oprindelse. Derfor vil man tydeligt kunne ane de historiske vingesus, når Det Kongelige Kapel kommer til Ribe Domkirke den 11. juni 2017 for at spille forspillet til Parsifal og Anton Bruckners populære 7. symfoni i E-dur.

Parsifal er Wagners sidste værk og det diskuteres blandt eksperter om han ligefrem er blevet kristen på sine gamle dage, men den rummer ihvertfald Wagners mest åndelige musik overhovedet og på en vis måde hele kristendommens essens.

Operaen handler om gralsridderen Parsifal, om troldkvinden Kundrys forbandelse, om ekstase og dåbens velsignelse og til sidst tilgivelsens endeløse magt. Allerede forspillet er næsten ubegribelig smukt: På overfladen en helt klassisk ouverture i tre dele, men nedenunder et stille møde mellem skyld, soning og frelse - genkendt gennem de tre melodier.

Anton Bruckners symfoni nummer syv bliver kaldt en af historiens største genistreger. Nogle har endda sammenlignet den østrigske komponist med en arkitekt og kaldt hans orkesterværker for katedraler. Hans fem kvarter lange symfoni er ikke den slags musik, der bare bliver ved og ved. Den er tænkt igennem fra første til sidste tone. Flot, utrolig helstøbt, dybsindig på alle måder.

Dirigenten Michael Boder har stået på podiet i de mest prestigefyldte teatre og koncerthuse over hele verden. Han er kendt som en af de førende dirigenter inden for det 20. århundredes klassiske musik og for sit engagement inden for helt ny klassisk musik.

Lokal kontaktperson i Ribe er Domorganist Birgitte Ebert, beb@km.dk, 51 34 29 66
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.