Der er mange gode måder at forkæle sine middagsgæster på. God mad, vine, som passer til denne, stearinlys, stofservietter....og ALDRIG fortælle dem i detaljer, hvad der skete i dit køkken.
En nylig undersøgelse i England (lavet af NEFF køkkenløsninger) afslører eksempelvis, at en ud af seks har serveret mad, som ved et uheld lige havde været en tur på gulvet.
28% af os har smagt på maden med en ske, som senere igen er røget direkte ned i gryden igen uden at blive vasket ren. En såkaldt "double-dipper".
Og 32% - næsten halvdelen af alle adspurgte - indrømmer, at de har serveret mad, som var over sidste salgsdato. Samme antal som har skåret brød med en brødkniv og sat den direkte tilbage i knivholderen eller skuffen uden at rengøre den.
En ud af 10 indrømmer, at de ofte serverer en ret som værende deres egen, selv om de har taget den fra enten familie, venner en kogebog/nettet.
Til gengæld har 62% sagt, at de har givet en "gammel opskrift" deres personlige twist, når de serverer den.
58% siger, at de har fået deres kulinariske erfaringer fra familien, hvilket også giver mening med et andet resultat: 38% ringer stadig hjem til deres mor, far eller søskende, hvis de skal have hjælp til en ret, der er gået galt under processen.
Det hele handler jo også om, at man nyder at lave mad og være vært, og det svarede over halvdelen ja til.
Til gengæld var der også 23%, som meget hellere ville hhv. til første jobinterview, møde en ny kærestes forældre og sidde i en trafikprop, end de ville lave mad til mange gæster.