Det franske fodboldforbund afhører Nasri
Det franske fodboldforbund overvejer at straffe Sami Nasri og tre andre spillere efter EM-slutrunden.

Manchester Citys franske stjerne Sami Nasri kommer næppe til at slippe for straf, efter at han to gange teede sig under europamesterskaberne i Polen og Ukraine.

Fredag afhørte det franske fodboldforbund nemlig Nasri og tre andre spillere. Nasri blev afhørt i godt en halv time, inden han tavs forlod mødet med forbundet, skriver nyhedsbureauet AFP.

De tre andre spillere er Yann Mvila, Hatem Ben Arfa og Jeremy Menez, men Nasri står til den hårdeste straf, fordi han på fransk råbte "hold din kæft" til et kamera efter sit udlignende mål i kampen mod England.

Råbet var efter sigende henvendt til en journalist, som havde skrevet en kritisk artikel om Nasri.

Efter nederlaget til Spanien i kvartfinalen havde Nasri desuden et verbalt udfald mod en journalist fra nyhedsbureauet AFP.

Ben Arfa afhøres, fordi han havde et højlydt skænderi med daværende landstræner Laurent Blanc efter 0-2-nederlaget til Sverige i gruppespillet, mens Menez mundhuggedes med både anfører Hugo Lloris og dommeren i kampen mod Spanien.

Mvila skal til gengæld forklare, hvorfor han nægtede at give hånd til Laurent Blanc og indskifter Olivier Giroud, da Mvila blev skiftet ud i Spanien-kampen.

Mvila var 21 år under slutrunden, og hans agent har senere undskyldt hændelsen som en fejl forårsaget af spillerens unge alder.

Fodboldforbundets præsident, Noel Le Graet, har sagt, at karantæner ikke vil være en fair straf, men ellers har forbundet ikke løftet sløret for, hvad de fire spillere har i vente.

Også til VM i 2010 var der problemer i den franske lejr, da spillerne boykottede træningen, fordi Nicolas Anelka blev smidt hjem.

Dengang fik Anelka 18 spilledages karantæne, mens Patrice Evra fik fem spilledage, og Franck Ribery fik tre.

/ritzau/