Årets hidtil største politiske uvejr endte måske nok med at blæse Lars Barfoed (K) af ministertaburetten. Men fra virkelighedens susende vejr på Østerbro ligner de seneste dages begivenheder omkring den nu afgåede familie- og forbrugerminister mest af alt en storm i et glas vand.
»Det er jo ikke kun Lars Barfoeds skyld. Problemerne går jo tilbage til, før han blev minister. Så at vælte ham er lidt overdrevet,« siger 23-årige Marie Frantzen.
Hendes veninde, 19-årige Anja Dal, nikker.
»Jeg tror ærlig talt ikke, at det bliver bedre af, at en minister går af, og en anden kommer til,« supplerer hun.
Og de betragtninger deler flere af de borgere, som Nyhedsavisen møder på Østerbrogade denne torsdag eftermiddag.
Foran et bageri, hvor personalet langer kager til eftermiddagskaffen over disken ? til kunder, der ikke ser ud til at bekymre sig synderligt om fødevarekontrollens seneste besøg i butikken.
Eller om de smiley er, der hænger på væggen og storsmiler ud i lokalet.
Udenfor er fødevaresikkerhed nu noget, der optager de forbipasserende. Ikke mindst efter hindbær-sagen og kødskandalen ? to sager, der var med til at fælde Lars Barfoed.
»I perioden efter de sager gik jeg næsten ikke ud og spiste. Og jeg holdt mig helt fra pizzeriaer, fordi man ikke rigtig kunne vide, hvad det var for noget kød, de puttede på. Jeg er også begyndt at købe mere økologisk. Og kun dansk kød,« fortæller 27-årige Rikke Koch, mens Jørgen Petersen på 66 år har fravalgt at spise kylling.
»Det har jeg ikke gjort, siden det kom frem med alt det salmonella. Det er rigtigt!«, gentager han.
Ligesom de fleste andre, Nyhedsavisen taler med, håber Jørgen Petersen, at myndighederne nu får mere styr på kontrollen af fødevarerne.
»Det er de jo næsten nødt til med al den fokus, der har været på sagen,« som 38-årige Ann Rolander siger.